Jack Bobridge opgepakt op verdenking van drugshandel

donderdag 24 augustus 2017 om 12:24
Jack Bobridge opgepakt op verdenking van drugshandel

Jack Bobridge is gisteren in eigen land opgepakt op verdenking van drugshandel. Dat meldt de krant The West Australian. De 28-jarige oud-renner wordt ervan verdacht honderden XTC-tabletten verkocht te hebben.

Bobridge werd ontmaskerd na een grote undercoveroperatie van de Australische politie waarbij in totaal 61 personen aangehouden werden. De tweevoudig Australisch kampioen ging vorig jaar met pensioen nadat hij te veel last had van reuma. Op de Olympische Spelen van vorig jaar pakte hij nog een zilveren medaille op de ploegenachtervolging. In september moet hij voor de rechter verschijnen. Indien hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij een gevangenisstraf.

Dit artikel delen:

57 Reacties

au contraire 24 augustus 2017 om 17:34

We zullen het niet weten maar indien hij hier echt al een tijdje mee bezig is/was dan heeft hij een leuke bijverdienste gehad. Een beroepsrenner reist nogal veel van A naar B en C enz.
En zoals het bericht al aangeeft, er zijn 60+ mensen betrokken bij dit onderzoek. Dat geeft aan dat er behoorlijk wat handel van links naar rechts gaat. En zonder mentale problemen weg te wuiven, drugshandel is een criminele bezigheid en in deze mate niet zomaar een bezigheid om een zwart gat op te vullen. Is dat wel het geval dan is het puur voor de poen en dat noem ik geen mentaal probleem, eerder een criminele inslag. Maar de rechter zal hier uitspraak over doen en zolang geen veroordeling, geen schuld. Ook in kiwi-land niet.

nietram 24 augustus 2017 om 18:56

@r525
Ik praat niets goed, maar als hij hulp nodig heeft moet hij die kunnen krijgen. Ik kan voorbeelden gaan noemen, maar dat zou toch niet helpen. Je kan hele rare dingen gaan doen als het in je bovenkamer niet goed zit. Is het daarmee goed gepraat? Nee, absoluut niet. Heeft zo’n iemand hulp nodig? Jazeker.

r525 24 augustus 2017 om 19:31

@nietram
Nee, oke je praat het nog net niet goed. Maar:
“Ja, want als je mentaal compleet naar de kloten bent (want anders doe je dit niet)”
Hiermee zeg je wel dat iedereen die zoiets doet niet helemaal 100% is, wat gewoon absoluut niet waar is.

achtpuntzes 24 augustus 2017 om 19:32

stelletje softies. ‘hij heeft hulp nodig’!

neen, hij heeft straf nodig.

Mwielerfan 24 augustus 2017 om 21:44

Handel is wat anders dan smokkel.
Xtc is niet zwaar verslavend en veel mensen kunnen er prima mee functioneren terwijl ze in het weekend gebruiken. Dat het illegaal is is natuurlijk een beetje overdreven. Een kleine handelaar voor psychisch niet lekker uitmaken is dan ook nogal beledigend

Lalsacien 24 augustus 2017 om 22:58

Wielrenners die begeleiding hadden kunnen gebruiken.
Laurent Roux oud TVM’er.
Christophe Dupouey oud mountainbiker.
Tragedies als je hun verhalen leest….

nietram 25 augustus 2017 om 08:16

@r525
Laat maar, je snapt toch niet wat ik bedoel.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair