Jaap de Jong naar Baby-Dump, Arvid de Kleijn naar Metec

vrijdag 29 september 2017 om 09:23
Jaap de Jong naar Baby-Dump, Arvid de Kleijn naar Metec

Jaap de Jong keert terug naar Nederland. De 23-jarige renner zal volgend jaar op de Nederlandse wegen te zien zijn in het shirt van Baby-Dump. De Jong, die vandaag jarig is, reed de afgelopen drie seizoenen in Franse dienst bij de opleidingsploeg van AG2R-La Mondiale.

De Jong hoopt in het groene shirt van Baby Dump alsnog zijn droom te verwezenlijken om wielerprof te worden. Bij de Brabantse Continentale ploeg is Marco Doets in aanmerking gekomen voor een contractverlenging. Na een succesvolle stageperiode heeft ook de pas 19-jarige Daan van Sintmaartensdijk een contract aangeboden gekregen. Laatstgenoemde kroonde zich in 2016 tot Nederlands kampioen bij de junioren.

Tegenover de komst van De Jong en Van Sintmaartensdijk staat het vertrek van Harry Sweering (die op verenigingsniveau gaat fietsen), en Justin Timmermans en Arvid de Kleijn die overstappen naar Delta Cycling Rotterdam en Metec-TKH. Rond de De Kleijn ging deze zomer het gerucht dat hij een transfer kon maken naar Caja Rural-Seguros RGA, maar dit nieuws maakt duidelijk dat die overstap er niet gaat komen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

runner_123 29 september 2017 om 10:30

Ligt het aan mij of klinkt ‘is in aanmerking gekomen voor’ en ‘heeft aangeboden gekregen’ alsof het nog niet zeker is dat ze hebben getekend? Ze zullen wel hebben getekend maar t klinkt niet helemaal 100% zeker.

0
lnnrt 29 september 2017 om 10:38

Twee jaar geleden werd ik op de Amerongse Berg snoeihard voorbij gereden door iemand in volledig AG2R tenue, en in de gauwigheid dacht ik ook de officiële fiets te zien. Welke Fransoos rijdt er nu z’n trainingsrondje op de Utrechtse Heuvelrug dacht ik. Of was Jan Bakelants verdwaald? Ik heb er de hele rit nog over gepiekerd. Achteraf bleek het deze Jaap de Jong te zijn geweest (zag ik op Strava). Hij was het snelste die dag op het segment Amerongse Berg Zuid.

0
Moerenberg 29 september 2017 om 10:57

Arvid de Kleijn had na een sterk seizoen toch wel een stapje hoger verdiend

0
xistnc 29 september 2017 om 11:18

@lnnrt
Ah, vandaar! Die Bakelants-verbazing heb ik op de Amerongse Berg inderdaad ook een keer gehad. Opgelost :p

0
Ton van Wieringen 29 september 2017 om 11:21

Ja, Arvid had zeker een stap hoger verdiend. Slapen ze bij Roompot, Wanty, Jumbo?

0
maklukzat 29 september 2017 om 12:34

Jammer dat het bij Jaap de Jong niet gelukt is in Frankrijk. Misschien dat de Nederlandse waaierkoersen hem beter liggen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone