Iwan Spekenbrink: “Tom heeft er alles aan gedaan”
zondag 19 april 2015 om 20:50

Iwan Spekenbrink: “Tom heeft er alles aan gedaan”

Giant-Alpecin slaagde er vandaag niet in het succes van vorige week een vervolg te geven.Terwijl John Degenkolb zeven dagen geleden in Roubaix als eerste de finish passeerde, had de ploeg vandaag geen renner bij de beste twintig. Teambaas Iwan Spekenbrink berust in het resultaat.

Spekenbrink zag een interessante wedstrijd. “Voor een buitenstaander lijkt het misschien wat saai wanneer een peloton de Cauberg opstormt. Maar je ziet toch dat ploegen elkaar aan het afmatten zijn”, kijkt hij terug.

Kopman Tom Dumoulin werd uiteindelijk 26e. “Uiteindelijk zijn het de benen die spreken. Hij was net niet goed genoeg”, oordeelt Spekenbrink. “Je hebt speciale dagen nodig om hele speciale wedstrijden te winnen. Het niveau is heel hoog. Tom heeft hard geknokt en er alles aan gedaan.”

De ploeg hoopt in de toekomst ook in de Ardennenklassiekers succes te kunnen behalen. “Vorig jaar werden we hier al zesde. Ook hierin willen we doorgroeien. In Nederland een grote klassieker winnen is ook een droom.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
19 april 2015 21:21
Dumoulin heeft in heuvelklassiekers nog steeds niets laten zien wat mij overtuigd dat hij ook op dit vlak een topper kan worden. Hopelijk doet hij in de Waalse Pijk en Luik-Bastanaken-Luik wel want ik vind hem een geweldige kerel. Ik denk alleen dat hij een hele inhaalslag moet maken op leeftijdsgenoten als Matthews en Kwiatkowski.

Een 26e plaats voor Dumoulin lijkt me erg teleurstellend en ik vind dat we best mogen zeggen dat Dumoulin slecht heeft gepresteerd. Als je geen moment van voren rijdt en als kopman van een WT ploeg alsnog niet voor de kopman van Roompot kan eindigen heb je het gewoon slecht gedaan.
19 april 2015 21:23
Leuk interview, goed gedaan van de interviewer.
Spekenbrink realistisch en eerlijk, en zoals altijd beschaafd.
19 april 2015 22:18
Ach, ze hebben MSR en PR al in de knip. Lekker ontspannen naar het tweede kartaal.
19 april 2015 22:20
Giant heeft zich vandaag vooral laten gelden toen ze met 3 man sterk afhaakten aan de voet van de laatste keer Gulperberg en dit meenden te moeten afreageren op een argeloze Fransman. Om welk element van '1t4i' ging het daarbij? In de finale hebben we Giant niet gezien.

"Maar je ziet toch dat ploegen elkaar aan het afmatten zijn". Oh? Matten ja, afmatten nee. Maar met twee monumenten op zak zal het ze bij de Duitse ploeg natuurlijk würst zijn.
19 april 2015 22:37
Om te beginnen kan Dumoulin WP gewoon overslaan, heeft hij, en velen met hem, helemaal niets te zoeken en er is nou ook niet direct (barguil misschien?) een ploeggenoot die hij daar helpen kan. Kansloos.

Ja, hij heeft niet goed gepresteerd maar ik zou er niet meteen helemaal bedroefd van raken als ik hem was. Op zijn best gaat hij een goede anticipant worden voor AGR en Luik op termijn maar eerder zou ik hem aan willen raden eens na te gaan denken of de keienklassiekers misschien niet meer iets voor hem zijn.
19 april 2015 22:58
@Romans

Geschke, maar die moet je zelf als kopman naar voren schuiven.
Tom Dumoulin had alleen kans als hij mee was op de Eyserbosweg.
19 april 2015 23:04
Nou, in ieder geval lijkt Geschke me nog steeds minimaal even goed voor deze wedstrijden.

De WP zou nou juist wel de ultieme klassieker van Poels kunnen zijn. AGR en LBL een stuk minder.
19 april 2015 23:27
@ Romans Vainsteins
Ik denk dat Tom toch beter uit de voeten kan in de heuvels dan op de kasseien. Hij gaat zich de komende jaren nog wel laten zien in dit soort wedstrijden, denk ik. Bovendien werken ze bij Giant heel gericht, maar vooral ook heel geduldig aan hun doelen en raken ze niet in paniek als het een keer niet lukt.

@ Coldeportes
Helemaal mee eens.
20 april 2015 08:07
@xistnc
Een verbeelding van je persoonlijke frustraties over deze ploeg die niet op feiten is gebaseerd. Dank en hulde voor deze zielige reactie
20 april 2015 08:50
@coldeportes
Die projectie van je eigen manier van redeneren is geheel voor jouw rekening. Een inhoudelijke bijdrage aan deze discussie is uiteraard welkom.
20 april 2015 09:24
Intellectuele analyse hier over matten en worst.

@Coldeportes
+1
20 april 2015 10:02
@xistnc, wat is er dan aan de voet van de Gulpenenberg gebeurd? Wie waren het van Giant en wie was die Fransman?
20 april 2015 11:43
@John Bidon, niks. Er reed een Fransman tegen het achterwiel van (volgens mij) Curvers, die daardoor moest afstappen/bijna viel en geïrriteerd raakte.
20 april 2015 16:43
Die Curvers is wel een mannetje hoor, die heeft het wel vaker aan de stok met van alles.
Maar dat maakt niet uit, hoort ook een beetje bij zijn taak.
21 april 2015 01:19
@xistinc
Is een slechte verliezer...

Reacties zijn gesloten.