Iván Ramiro Sosa soleert naar ritwinst in Sibiu Cycling Tour

vrijdag 6 juli 2018 om 13:08
Iván Ramiro Sosa soleert naar ritwinst in Sibiu Cycling Tour

foto: Sirotti

Iván Ramiro Sosa heeft vandaag Androni-Sidermec-Bottecchia het tweede dagsucces bezorgd in de Roemeense Sibiu Cycling Tour. De Colombiaan kwam solo over de finish na de zware klim naar het Bâleameer, dat op 2040 meter hoogte ligt. Aleksey Rybalkin van Gazprom-Rusvelo eindigde op de tweede plaats, Antonio Santoro van het Nederlandse Monkey Town was derde.

De renners wachtte vandaag een korte, maar pittige etappe. De rit startte in Sibiu en leidde de renners over slechts 91,2 kilometer naar het Bâleameer op ruim 2000 meter hoogte. Iván Ramiro Sosa had vooraf zijn ambities al kenbaar gemaakt: “Ik hou niet zo van warmte, maar we gaan de hoogte in en dat is mijn territorium. Ik ga zo goed mogelijk klimmen en hoop op het podium te staan.”

Janssen bedrijvig
Adriaan Janssen van Delta Cycling Rotterdam was één van de bedrijvige renners in de beginfase van de etappe. De Nederlander kreeg Daniel Crista mee in de ontsnapping en pakte maximaal 4’20” op het peloton. Janssen liet op de slotklim al snel zijn Roemeense metgezel achter en ving de finale solo aan. Het peloton had echter plannen en kwam steeds dichter.

Janssen werd gegrepen op zo’n vijftien kilometer door het peloton, waarin leider Davide Ballerini het tempo niet langer kon volgen. Ook voormalig Vuelta-winnaar Chris Horner moest lossen. Sosa versnelde in de laatste vier kilometer tot twee keer toe, waarmee de strijd om de ritzege besliste. De Colombiaan boekte daarmee zijn derde profzege, nadat hij vorige maand al een ritzege en de eindwinst pakte in de Adriatica Ionica Race.

Dit artikel delen:

4 Reacties

KimJungPoels 6 juli 2018 om 13:31

Aardig coureurtje wel deze Sosa hoor. Beetje bezig aan hetzelfde soort seizoen als Bernal vorig jaar had, dus dan heb je toch wel het e.e.a. aan talent. ;)

Front-runner 6 juli 2018 om 13:37

Alleen zijn tijdrit is nog wel echt een pijnpunt. Daar zal hij flink in moeten gaan verbeteren wil hij echt voor de algemeen klassementen gaan.

DerEffe 6 juli 2018 om 14:35

Wow, Rybalkin leeft ook nog.

SCIC 6 juli 2018 om 16:55

Androni is de Sky van deze ronde, ze steken er echt boven uit. Twee ritten, twee zeges. Het zal me verbazen als het hier blijk blijft.

Headlines

Materiaalzone

Populair