Iván García: “Ik wil dit seizoen meer wedstrijden winnen”

donderdag 9 januari 2020 om 16:19
Iván García: “Ik wil dit seizoen meer wedstrijden winnen”

foto: Cor Vos (archief)

Het gaat bij Bahrain McLaren vooral over Mikel Landa, Wout Poels en Mark Cavendish, maar de WorldTour-ploeg heeft ook de beschikking over Iván García. De 24-jarige Spanjaard liet ook in 2019 zien over het nodige talent te beschikken en legt de lat weer een stukje hoger. “Ik wil dit seizoen meer koersen winnen”, zo vertelt hij aan Marca.

De rappe García brak vorig jaar door een mentale barrière, aangezien hij in de Tour of California zijn eerste profzege wist te boeken. Verder eindigde de renner van Bahrain McLaren als derde in de Grand Prix de Montréal en reed hij een sterke finale in Parijs-Roubaix. “Ik weet nu dat ik kan meestrijden in de klassiekers. Het is nu zaak om nog meer zeges te boeken.”

“Ik wil dit jaar graag naar de Tour de France, maar ik richt me vooral op de voorjaarsklassiekers. Ik weet nog altijd niet waar mijn limiet ligt. Ik voel dat de ploeg nu meer vertrouwen in mij heeft, wat ontzettend motiverend is voor de toekomst”, aldus García, die vorig jaar de enige Spanjaard was binnen Bahrain Merida. “Dat is nu anders met de komst van Mikel Landa, Pello Bilbao en Rafael Valls.”

Over Mikel Landa gesproken: de Spaanse klimmer hoopt in 2020 op het podium te staan van de Tour de France. De nieuwe kopman van Bahrain McLaren zal dan wel moeten opboksen tegen heel wat toppers, maar García gelooft in zijn landgenoot. “Hij zal ooit een keer op het podium staan van de Tour. Mikel is een geweldige renner, maar heeft de laatste jaren ook behoorlijk wat pech gekend.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 9 januari 2020 om 16:41

Leuke, herkenbare en dappere coureur vind ik het. Ik wens hem de onderhand dikverdiende grootste zege uit zijn carriere toe, een tussenklassieker of touretappe moet kunnen.

De Brigadier 9 januari 2020 om 17:19

Wees niet heel vebaasd als hij straks meer monumenten heeft binnen geharkt dat Sagan.

Dolledriesoldebroek 9 januari 2020 om 18:04

Ik heb ook zeer veel vertrouwen in deze jongen! Had misschien vorig jaar al wel meer kunnen winnen als die niet zoveel zinloos werk voor oa colbrelli had moeten doen en die dan uiteindelijk toch weer teleur stelde..
Kopman van het voorjaar maken!

Brabander 9 januari 2020 om 18:04

‘Cortina’ is verloren geraakt?

heuvelcolombia 9 januari 2020 om 18:29

Jep. Net als de ‘Belmonte’ bij Valverde en de ‘Rojas’ bij Quintana.
Mogen zij eeuwig voortleven in onze gedachtenis

Brabander 9 januari 2020 om 19:10

Amen

Fietsman 10 januari 2020 om 07:11

García Cortina is echt een leuke renner. Hij is veelzijdig en valt geregeld aan. Ik zie hem wel voorin meedoen bij Vlaamse of Waalse klassiekers. Vind het trouwens vrij opvallend dat in de inleiding van dit bericht wordt geclaimd dat het meer over Cavendish en Poels zou gaan. Op basis van wat zouden die meer een grote naam van de ploeg zijn dan Cortina? Cavendish heeft al jaren niks groots gewonnen en Poels heeft ook al heel lang vrijwel niks laten zien als kopman.

Sebas 10 januari 2020 om 07:17

En Garcia Cortina heeft slechts een rit in Californië op zak. Hij heeft het potentieel wellicht, maar niet de status.

Verkijk je trouwens niet op wat voor mooie zeges Poels al binnen heeft gesprokkeld her en der.

Japsie 10 januari 2020 om 16:34

@fietsman, Vlaamse zeker, Waalse natuurlijk niet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair