Ivan Basso: “Ik ga door tot mijn veertigste”
zaterdag 25 december 2010 om 14:44

Ivan Basso: “Ik ga door tot mijn veertigste”

Ivan Basso is nog lang niet van plan te stoppen met wielrennen. Dat vertelde de winnaar van de Giro d’Italia tegen de Italiaanse krant La Republicca. Basso kan dan ook niet wachten tot het nieuwe wielerseizoen begint.

Hoewel de Italiaan al 33 is denkt hij nog niet aan stoppen. “Wielrennen is nog steeds mijn favoriete spelletje.” Het staat hem dan ook niet tegen om als profrenner per jaar 40.000 km te moeten afleggen. “Het is mijn leven, het maakt me niet uit.” Basso wil nog wel een paar jaar doorgaan. “Ik wil blijven rijden tot mijn veertigste. Eigenlijk heb ik door mijn schorsing een paar jaar verloren, die wil ik terug krijgen.”

Basso twijfelt nog of hij in 2011 zowel de Giro als de Tour gaat rijden. Vooralsnog was zijn plan de Giro te laten schieten om sterker voor de dag te komen in de Tour, maar een definitieve beslissing is hierover nog niet genomen. Hij acht het niet onmogelijk dat een renner in één seizoen zowel de Giro als de Tour kan winnen, zoals Marco Pantani in 1998 deed. “Wanneer je het niet probeert, dan lukt het je niet. Maar ik ben er van overtuigd dat deze twee ronden goed te combineren zijn.”

De Italiaan lijkt klaar voor het nieuwe jaar. “Ik ben beter dan vorig seizoen. Ik weeg minder en heb een lager vetpercentage. De tests bevestigen dit. Het zal een zwaar seizoen worden, maar ik ben er klaar voor.”

RIDE Magazine