Italiaanse wielrenner Fabio Mazzucco (23) betrapt op EPO
foto: Cor Vos
dinsdag 11 april 2023 om 19:41

Italiaanse wielrenner Fabio Mazzucco (23) betrapt op EPO

Fabio Mazzucco moet vrezen voor een jarenlange schorsing. De Italiaan, die later deze week zijn 24ste verjaardag zal vieren, is namelijk betrapt op het gebruik van EPO. Dat heeft de internationale wielerunie UCI laten weten.

Mazzucco testte eerder dit jaar, op 18 januari, positief bij een out-of-competition-controle. De jonge renner reed in afwachting van zijn B-staal nog wel enkele wielerkoersen namens de continentale formatie Mg.K Vis-Colors for Peace. Zo stond hij aan het vertrek van de eendagskoers Per Sempre Alfredo (DNF) en reed hij de Settimana Internazionale Coppi e Bartali uit.

De UCI heeft hem nu echter op non-actief gesteld en hoopt de zaak zo snel mogelijk af te handelen. Mazzucco riskeert een schorsing van maar liefst vier jaar.

Giro-deelname 
De coureur was van 2020 tot en met 2022 prof bij Bardiani-CSF-Faizanè. Hij wist in die jaren geen profoverwinning te boeken, maar mocht in 2020 wel zijn opwachting maken in de Giro d’Italia. Mazzucco slaagde erin om de drieweekse rittenkoers tot een goede einde te brengen. Na drie seizoenen Bardiani werd zijn contract echter niet verlengd.

 
10 Reacties
Sorteer op:
Wat een dombo.... Het mag toch onderhand wel bekend zijn dat je met EPO vroeg of laat tegen de lamp gaat lopen? Zou hij zo wanhopig geweest zijn omdat zijn carriere al voor zijn 24e voorbij leek te zijn? Daar heeft hij nu in ieder geval wel de bevestiging van gekregen! Schorsen die handel en verder geen woorden meer aan vuil maken.
  11 april 2023
  Lekker duidelijk wel. Geen gedoe met voedingssupplementen, uitgestelde kappersbeurten of zwangere echtgenotes... positieve epo-controle is dopingzondaar. Punt.
  11 april 2023
  Verder ook weer een dubbel verhaal. Hij kan zich waarschijnlijk geen 3 weken Teide veroorloven, die toegediende epo heeft krak hetzelfde effect als de lichaamseigen epo van de bijtjes of Campenaerts met z'n hoogtetent op 5000m. Vroeg me laatst af tot welke waarden ze hun hematocriet daarmee doen pieken tegenwoordig.
  11 april 2023
  Voor alle duidelijkheid, ik ben radicaal tegen welke vorm van doping dan ook. Maar het feit dat deze absolute nobody uit het wielrennen aan de EPO zit/zat, bevestigd nogmaals de woorden van Briek Schotte zaliger, toen hij de legendarische woorden :"ge kun van een boerepeird gin koersepeird maken, ge meug et geven wat daj je wil". Voor de niet West-Vlamingen onder de wielerflitsers: "je kan van een boerenpaard geen racepaard maken, wat je het ook geeft".
11 april 2023
Waarom weer Italianen. In het Gran fondo circuit ook al.
11 april 2023
Dit had ik wel verwacht
11 april 2023
Goh EPO, lekker retro
11 april 2023
Bah weg er mee
Trip down memory lane
12 april 2023
Treurig. Klinkt als een wanhoopspoging. Op naar andere dingen dan wielrenner worden.

Reacties zijn gesloten.