Italiaanse bond opent onderzoek naar mogelijk verboden wedstrijddeelnames

maandag 6 juli 2020 om 16:39
Italiaanse bond opent onderzoek naar mogelijk verboden wedstrijddeelnames

foto: LaPresse (archief)

De Italiaanse wielerbond Federciclismo heeft een onderzoek geopend naar leden die mogelijk aan wedstrijden hebben deelgenomen toen dat niet mocht. De bond heeft het federaal parket op de zaak gezet.

Het onderzoeksdossier is op 30 juni geopend, laat Federciclismo weten op de website. “De zaak heeft betrekking op de deelname van FCI-leden aan wedstrijden die in de periode van de noodsituatie zijn gehouden. Als gevolg van de noodsituatie waren sport- en competitieve activiteiten opgeschort”, klinkt het.

De wielerbond houdt het bij het korte statement, waarin gemeld wordt dat er meerdere berichten ontvangen zijn over ‘verboden’ deelnames. Of het om wedstrijden binnen of buiten Italië gaat, is niet bekend.

Mogelijk wordt onderzoek gedaan naar de deelname van CCC-renner Alessandro De Marchi aan het Sloveens kampioenschap tijdrijden, waar hij eind juni vrijwillig aan de start stond.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Fred Postma 6 juli 2020 om 17:30

Hebben ze niet wat beters te doen ?

Kruisberg 6 juli 2020 om 18:51

Dat zal je dan waarschijnlijk aan de Italiaanse bond moeten vragen. Denk niet dat een gemiddeld forum lid van wielerflits daar antwoord op kan geven.

Fred Postma 6 juli 2020 om 19:15

Is een rhetorische vraag , weet je wel .

Dario 6 juli 2020 om 21:07

The return of Francesco Del Ponte?

Cochise 6 juli 2020 om 22:05

Zo maken ze toch niet meer

Polleke 6 juli 2020 om 22:59

40 of meer jaren geleden deed ene Pat Mc Quaid mee aan een reeks koersen in Zuid Afrika, toen onder boycot vanwege hun Apartheids-politiek…
Als De Marchi zijnde zou ik me niet al te veel zorgen maken

Headlines

Materiaalzone

Populair