‘Israël betaalt Froome voor Giro-deelname’
foto: Sirotti
maandag 27 november 2017 om 17:51

‘Israël betaalt Froome voor Giro-deelname’

Chris Froome heeft besloten om de Giro d’Italia te betwisten komend seizoen. Dat beweren althans De Telegraaf en CyclingWeeky. Israël heeft daar naar verluidt twee miljoen euro voor over. Froome kan bij winst in de Giro voor het eerst in de geschiedenis de Tour de France, de Vuelta a España en de Giro achter elkaar winnen in het tijdsbestek van één jaar.

Israël zwaait met geld
Het Engelstalig medium baseert zich onder andere op een bron die stelt dat Israël een startpremie van twee miljoen euro overheeft om de Brit naar haar land te lokken. Dat land organiseert de Grande Partenza – die volgens de insider in totaal zo’n tien miljoen euro kost – in Jeruzalem, om het toerisme in Israël een boost te geven. In het verleden zou ook Lance Armstrong een bak geld hebben ontvangen voor zijn deelname aan de Giro van 2009.

Combinatie tussen Giro en de Tour
De organisatie van de Giro zou het routeschema zo’n twee weken geleden al naar Sky hebben opgestuurd. Teammanager Sir David Brailsford sprak daar met onder andere Tim Kerrison over, de persoonlijke trainer van Froome. Er is door de teamleiding serieus over gedebatteerd, waarna zij weer contact hebben gezocht met RCS Sport. Kerrison denkt dat een combinatie Giro-Tour in 2018 mogelijk is, gesterkt door Froome’s overwinningen in de jongste Tour en Vuelta.

Vegni heeft belangrijke mededeling
Aankomende woensdag presenteert RCS Sport het routeschema. CyclingWeekly verwacht dat Sky voor die tijd Froome’s deelname bevestigt, of dat de organisatie tijdens de presentatie een video-boodschap van de Brit laat zien. RCS Sport-directeur Mauro Vegni wakkert het vuur aan. “Klaarblijkelijk is het een strijd tussen verschillende media om de route op voorhand te publiceren. Maar we hebben nog een belangrijke mededeling te onthullen met betrekking tot de deelnemers.”

Update 19.00: Welles-nietes?
De deelname van Froome houdt de gemoederen flink bezig. Tegenover CyclingTips ontkent een bron dat er sprake is van Froome’s ja-woord. “We hebben met alle teams en alle toprenners gesproken. Maar op dit moment hebben we nog geen officiële bevestiging van iemand van hen”, aldus Vegni. Wat de belangrijke mededeling is waar de Italiaanse baas het bij CyclingWeekly over had, moet woensdag blijken.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
27 november 2017 18:07
Slechte ontwikkeling. Zo wordt het voor grote rondes (nog) aantrekkelijker om in rijke oliestaten te starten omdat ze een smak geld neergooien voor een sterker deelnemersveld. Startgeld is niks mis mee, maar dan moet het wel vanuit de organisatie komen.
27 november 2017 18:08
Van mij mag hij ook gewoon mee doen zonder die bonus. Als nou later blijkt dat hij die toch gehad heeft is de glans er beetje af als hij al wint!
27 november 2017 18:10
Eens met @TykkeThor hier.
27 november 2017 18:13
Maar dat is dan wel exclusief het wegmoffelen van verdachte plasjes.
27 november 2017 18:14
Maar dat is dan wel inclusief het wegmoffelen van verdachte plasjes.
27 november 2017 18:15
Idioot, begrijpelijk dat froome het aanneemt, maar gewoon een slechte/idiote ontwikkeling dat geld nu ook gaat bepalen waar de grote renners rijden
27 november 2017 18:20
Klinkt serieus, al kan ik me er nog niks bij voorstellen .... En Poels en Thomas dan, die mogen dan zeker in de Vuelta voor eigen rekening rijden ...?!
27 november 2017 18:24
Rare ontwikkeling, wat nou als Froome daar maar wat voor de gein gaat trainen en/of vroegtijdig lekker afstapt > Ook 2 miljoen ? Zo niet sluit een organisator dus prestatiecontracten af met de deelnemers ? En waarom krijgen anderen geen aanboden naar ratio ?

Zo'n Vegni moet gewoon stellen dat de giro de mooiste is ongeacht wie er koerst ipv de klikpedalen te likken van de poppetjes van het moment.
27 november 2017 18:26
Verhaal van eerst zien, dan geloven.
Geloof trouwens nooit dat Froome Giro-Tour in hetzelfde jaar kan winnen...
Indien ie daarin slaagt en ze nog niks vinden is de wielersport officieel naar de kl*te
27 november 2017 18:26
Volgens mij is Israël nou juist een van de weinige staten in M-O die niet volop van olie kan profiteren Tykkethor ;)
27 november 2017 18:54
Barslecht dit... dan is het parcours ook deels door Sky mee vorm gegeven...Vegni en zijn Giro gaan hier echt laag...
27 november 2017 19:04
Iemand al een wedkantoor gevonden waar je in kan zetten met welke smoes Froome de Giro verlaat? ;)
27 november 2017 19:10
Haha, ja dat is straks de vraag voor je pouletje: wint ie of stapt hij uit
27 november 2017 19:10
@petoi
Ik zet alvast in op schistosomiasis.
27 november 2017 19:41
En dan na een week met een 'griepje' de Giro verlaten. Makkelijk cashen.
27 november 2017 19:43
Ik geloof er eerlijk gezegd niet al te veel van. Hij zal toch graag de geschiedenis ingaan als (minstens) vijfvoudig Tourwinnaar en verdient sowieso al miljoenen per jaar. Het lijkt me ook raar dat een ploeg als Sky door een individuele startpremie voor een renner gaat laten bepalen wie er naar de Giro gaat.
Ik begrijp trouwens niet precies wat er bedoeld wordt met de zin "Froome kan bij winst in de Giro voor het eerst in de geschiedenis de Tour de France, de Vuelta a España en de Giro achter elkaar winnen in het tijdsbestek van één jaar." Merckx heeft ze natuurlijk ook al alle 3 binnen 1 jaar gewonnen, alleen dan in een andere volgorde.
27 november 2017 19:45
De ze gaan met Amerikaans geld hun image proberen op te schonen. Grappig hahahahah.
Dat wordt een maximale boycot deze Giro vanuit mijn kant.
Hopelijk zijn er meerdere wielerploegen uit de WT en renners die weigeren af te reizen, naar het illegaal bezet Jerusalem.
27 november 2017 19:54
Ik verwacht een " zitvlak blessure" na 3 dagen Israël.
Een finishbonus zou beter zijn
27 november 2017 19:57
Kan Dumoulin ook startgeld vragen om in De Tour en/of Giro deel te nemen nu ?
27 november 2017 20:07
Ahum, twijfelt Dumoulin ook niet over de Giro ? Misschien proberen ze hem ook nog over te halen met doorslaggevende financiële argumenten...
27 november 2017 20:08
Absurd als dit echt waar is. Hij had het in 2015 moeten proberen en naast de tour winnen ook Alberto in de giro moeten verslaan,dan was hij de by far de beste geweest van de laatste 10 jaar. Onsterfelijk als hij deze dubbel ook pakt, maar ik zie het hem niet doen. En de koers is voor mij leuker als hij en sky niet mee doen dus blijf maar weg, de schoonheid van de giro is nu juist de open strijd die er al vele jaren is
27 november 2017 20:16
Ik durf te betwisten dat Froome de Giro zal betwisten. Maar ik ben natuurlijk geen medium.
27 november 2017 20:25
Froome in de Giro. Mooi! Hopelijk krijgt deze ronde eens de aandacht die ze verdient ipv die doodsaaie tour. Het doel heiligt in deze de middel. Jerusalem naar Rome - met onderweg een zegen van de paus - één ronde van de drie grootste monotheïstische godsdiensten, en de grootste ronderenner van het moment aan de start. Wordt een knaller. Ik begrijp het gezeur niet.
27 november 2017 21:49
Mooi bedrag, daar kan de Acht van Chaam nog een puntje aan zuigen.
27 november 2017 22:09
Froome dankzij dollars naar de dekmantelgiro. Bedenkelijk proces, aardig resultaat. Froome voor de giro-tour dubbel lijkt me interessant.

Reacties zijn gesloten.