Iserbyt, Rowe keert terug, McNulty blij, Vantornout ziek

Iserbyt, Rowe keert terug, McNulty blij, Vantornout ziek

foto: Orange Pictures

Door Tim van Hengel & Youri IJnsen
vrijdag 9 februari 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over het programma van Eli Iserbyt, de close call van Brandon McNulty en het nakende afscheid van Klaas Vantornout. Daarnaast keert Luke Rowe terug in competitie na een gecompliceerde beenbreuk.

Wereldkampioen Iserbyt verandert koersplannen

Eli Iserbyt heeft zijn koersprogramma gewijzigd. De wereldkampioen veldrijden bij de beloften rijdt de Aardbeiencross in Hoogstraten en de Noordzeecross in Middelkerke in de U23-categorie, terwijl hij aanvankelijk zou starten bij de elite. “Om zijn nieuwe regenboogstrepen een maximum aan respect en exposure te geven, rijdt hij de Superprestige-crossen van Hoogstraten en Middelkerke in de U23-categorie in plaats van bij de elite”, meldt zijn ploeg Marlux-Bingoal op Twitter.


Minnaard met Wanty-Groupe Gobert naar Spaanse zon

Wanty-Groupe Gobert heeft op Twitter haar selecties voor de twee Spaanse eendagskoersen van dit weekend openbaar gemaakt. De Belgische ProContinental-formatie gaat in zowel de Vuelta Murcia, als de Clasicá de Almeria met dezelfde zeven renners van start. Timothy Dupont, Yoann Offredo en Guillaume Van Keirsbulck zijn de grootste namen. Ook onze landgenoot Marco Minnaard is van de partij bij de equipe van Hilaire Van der Schueren.


Brandon McNulty strandt in het zicht van de haven op Hatta Dam: “O shit!”

Brandon McNulty was vrijdagmiddag heel dichtbij zijn eerste profzege. Het grote talent (19) leek op Hatta Dam in de Dubai Tour naar de overwinning te soleren, maar hij viel in de laatste meters stil en zag Sonny Colbrelli winnen. “Dat was een ‘o shit‘-moment”, tekent CyclingWeekly op uit de mond van McNulty, die af te rekenen kreeg met kramp. “Op honderd meter van de finish dacht ik dat ik ging winnen. Toen kwam de man met de hamer langs en toen ik vervolgens weer om keek, was het peloton plots daar. […] Maar als ze me op mijn leeftijd hier pas terugpakken, kan ik niet ontevreden zijn.”


Grieperige Vantornout past voor Krawatencross

Klaas Vantornout is aan zijn laatste weken als professioneel crosser bezig, maar hij krijgt mogelijk niet het afscheid waarop hij gehoopt had. De 34-jarige veldrijder van Marlux-Bingoal moet in ieder geval de Krawatencross in Lille aan zich voorbij laten gaan. De Belg heeft griep gehad en is daarvan nog niet hersteld. Of hij zondag wel kan starten in de Aardbeiencross van Hoogstraten, valt nog te bezien. Over twee weekenden vindt in Oostmalle traditiegetrouw de Sluitingsprijs plaats.


Rowe keert terug in competitie

Nadat Luke Rowe begin augustus zijn been brak tijdens het vrijgezellenfeestje van zijn broer, moest hij maandenlang revalideren. Aan dat herstelproces komt binnenkort een eind. De Welshman maakt namens Sky zijn seizoensdebuut in de Abu Dhabi Tour. Op Facebook bedankt hij zijn fans voor de steun. Hij weet nog niet hoe de rest van zijn seizoen eruit ziet.

Dit artikel delen:

3 Reacties

winningmood 9 februari 2018 om 20:41

Zou wel erg symbolisch zijn: Klaas ziek tijdens zijn afscheidscross.

0
Steven_E 9 februari 2018 om 20:59

Symbolischer: Klaas die doet alsof hij ziek is om dan in z’n eerstvolgende cross te pieken ;-)

0
Veloburto 9 februari 2018 om 22:26

Hematocriet maar 41.9?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone