Eli Iserbyt klopt Toon Aerts in Superprestige Niel

donderdag 11 november 2021 om 16:03
Eli Iserbyt klopt Toon Aerts in Superprestige Niel

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt heeft de Jaarmarktcross van Niel gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal kreeg in de slotrondes flinke tegenstand van Toon Aerts, maar wist hem uiteindelijk te kloppen in de sprint. Quinten Hermans vervolledigde het podium.

Kersvers Europees kampioen Lars van der Haar schoot als beste uit de startblokken. In zijn spoor volgden Quinten Hermans en Toon Aerts, Eli Iserbyt sloot iets later aan. Na de eerste ronde hadden de vier voorop enkele tellen voorsprong op de eerste achtervolgers, Laurens Sweeck en de Zwitser Kevin Kuhn. Degenen daarachter reden al gauw op een onoverbrugbare achterstand.

Vooraan bleven Van der Haar, Hermans, Aerts en Iserbyt enige tijd bij elkaar. Hermans sloeg in de derde ronde wel een gaatje, maar kwam in een bocht ten val. Ondertussen probeerde Sweeck de sprong naar voren te maken. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal kreeg echter af te rekenen met materiaalpech, waarna hij te voet verder moest en ver terugviel.

Stuivertje wisselen
In de rondes die volgden, bleken de vier aan kop erg aan elkaar gewaagd. Wat de koppositie betrof, was het stuivertje wisselen. Bij het ingaan van ronde vier kwam er een versnelling van Lars van der Haar, even later trok Toon Aerts door en vervolgens ontsnapte het duo van Baloise Trek Lions samen. Nadat Aerts ook nog een korte periode solo op kop reed, wist Iserbyt – samen met Van der Haar – echter weer aan te sluiten. Hermans had hier meer moeite mee, maar ook hij bleef in de buurt.

Aan het einde van de zesde ronde, in de zandstrook, was het Iserbyt die demarreerde. Zijn voorsprong groeide toen Van der Haar en Aerts samen tegen de grond gingen. In de laatste twee rondes deed Aerts er alles nog aan om het gat te dichten, en uiteindelijk slaagde hij hierin. Sterker nog, hij reed zelfs even weg van Iserbyt. Maar laatstgenoemde wist in de laatste honderden meters mede door een goede zandpassage toch nog weer terug te keren.

In een lange sprint deed Iserbyt de deur vakkundig dicht en rekende zodoende af met Aerts. Hermans werd achter Iserbyt en Aerts derde, Van der Haar volgde op de vierde plaats.

foto: Cor Vos

Superprestige Niel 2021
Uitslag mannen
1. flag-be Eli Iserbyt
2. flag-be Toon Aerts
3. flag-be Quinten Hermans
4. flag-nl Lars van der Haar
5. flag-be Jens Adams
6. flag-be Toon Vandebosch
7. flag-be Laurens Sweeck
8. flag-be Daan Soete
9. flag-ch Kevin Kuhn
10. flag-be Niels Vandeputte

Dit artikel delen:

25 Reacties

Erik33 11 november 2021 om 16:09

Eli gooit netjes de deur op een kiertje.

platteprijs 11 november 2021 om 16:14

Een spannende wedstrijd met vier renners die alle vier hadden kunnen winnen. Al vergooit Hermans zoals gebruikelijk weer zijn kansen met een drieste eerste helft. En had Van der Haar een beetje vreemde Aerts aan zijn zijde. Eerst rijdt hij een gat dicht op Van der Haar en daarna brengt hij hem onbewust ten val. Bij Van der Haar brak toen de veer. En in de sprint protesteert Aerts veel te vroeg, er was nog voldoende ruimte. Dus is Iserbyt de gelukkigste van de vier.

Maillot à Pois 11 november 2021 om 16:18

Iserbyt wint volgens mij toch omdat hij gewoon net een tikkeltje sterker was.
Aerts protesteert even in een reflex omdat hij voelt dat hij er niet over geraakt.
In het interview achteraf geeft hij ook aan dat er weinig op het manoeuvre van Iserbyt aan te merken valt.

Arie den Blanken 11 november 2021 om 16:30

De laatste tijd zullen het aantal dat de vrouwencross vaak spannender vond dan de mannen toch flink zijn afgenomen. Ik blijf die zogenaamde grote drie steeds minder missen en als ik de drukte zag vandaag in Niel het het publiek ook steeds minder.

Lalsacien 11 november 2021 om 17:02

@Arie je hebt het maar moeilijk met de vrouwencross.

Arie den Blanken 11 november 2021 om 21:34

@Lalsacien. Afgelopen weekend werd ik schrijnend in het gelijk gesteld. Zaterdag bij het vrouwen EK heel veel minder toeschouwers dan zondag bij de mannen. Ik sprak gister de chauffeur van de KNWU bus die daar was en beweerde dat die er waren op zaterdag voornamelijk vrienden en familieleden waren van de rensters en niet betalende mensen uit de entourage. Laten we snel ophouden over gelijk prijzengeld e.d.

Lalsacien 11 november 2021 om 22:05

@Arie het ligt duidelijk aan de toeschouwers. Een topprestatie leveren de dames net zoveel als de mannen. Enkel in tijd is het wat minder. Van mij mag het prijzengeld gelijk worden getrokken. Of de prijs van toegangskaarten bij mannen mag omhoog.
Het zal wel de generatiekloof zijn.
Ik kijk trouwens met meer plezier naar de dames dan naar de mannen. Ondanks het feit dat ik Lars en zijn zusje in de klas heb gehad.

Arie den Blanken 11 november 2021 om 23:20

Beloning , in het wielrennen prijzengeld dat door de organisatoren moet worden opgehoest, dient m.i. niet te gaan over het leveren van de prestatie maar om het commerciële rendement. Vergelijk het met een verkoper die een product levert wat slecht in de markt ligt en dus weinig omzet heeft. Die levert misschien wel een grotere prestatie dan zijn collega's die een goed lopend product verkopen. Dan wordt toch ook gevonden dat de prestatie en inzet geen recht geeft op dezelfde beloning.
Het ligt natuurlijk niet aan de toeschouwers maar aan de vrouwen omdat hun presteren niet iets te weeg brengt dat de mogelijke toeschouwers in grotere getale over de streep trekt.

Maillot à Pois 11 november 2021 om 23:54

@Arie
Naar mijn mening is de kentering al lang in gezet.
Een volgende generatie wielersupporters zal inzien dat de dames een minstens evenwaardig product leveren of althans kunnen leveren als hun mannelijke tegenhangers.

Arie den Blanken 12 november 2021 om 11:47

Langzaam komt die kentering wel op gang. Dat wielersupporters gaan inzien dat de dames een minstens evenwaardig product leveren zal nog heel lang duren.
Of een volgende generatie wielersupporters zal inzien dat de dames een minstens evenwaardig product leveren betwijfel ik. Zolang dat niet het geval is blijf ik tegenstander van gelijk prijzengeld en andere beloningen. Er zijn maar een paar sporten waar de vrouwen volledig op eigen benen kunnen staan bijvoorbeeld het tennis en het alpineskiën. Daar zijn wedstrijden en toernooien die niet tegelijk op dezelfde plek zijn met de mannen. Bij het veldrijden is dat niet het geval en zolang dat voor supporters evenwaardige product er niet is rijden de vrouwen financiëel figuurlijk voor een groot deel mee op de bagagedrager van de mannen.

Limal 11 november 2021 om 16:15

Heerlijk afwisselende wedstrijd!

Uiteindelijk wint Iserbyt verdiend – beste op de steile puisten én in de zandbak, met ook nog lek in de laatste ronde. Het siert Aerts dat hij dit beaamde en grootmoedig toegaf dat Eli (net) geen fout maakte in de sprint.

Maillot à Pois 11 november 2021 om 16:20

Ja, klasse interview van Aerts. Goeie analyse van de wedstrijd.

Arie den Blanken 11 november 2021 om 16:26

Toon is net als de rest van zijn familie een heel toffe gast. Daarom supporter ik dan ook het meest voor hem en Thijs.

Romāns Vainšteins 11 november 2021 om 16:36

Dat moet toch een speciaal gevoel zijn, een persoonlijke bekende van reetveren voorzien op een forum. Ik heb zelf ook niet vaker een sympathieker persoon ontmoet dan Bertus Hulkema uit Enumatil.

JensVdB 11 november 2021 om 16:55

@arie ik ben ook van en zaterdag is een ideale kans vior Thijs om is een belgische TV cros te winnen omdat de rest naar Tabor gaat

Arie den Blanken 11 november 2021 om 21:42

JensVdB: De Ethias cross in Leuven. Ga ik (ben NL-er) rechtstreeks kijken op de VTM livestream.

Silent Hill 11 november 2021 om 16:29

Wat een wedstrijd ! 

De orde hersteld ? Nog wat vroeg om dat te durven stellen, want het was te verwachten dat van der Haar na zijn biertjes en pizza vandaag tekort zou komen voor winst. Had de Koning van de Vuilnisbelt natuurlijk ook dik verdiend. Vanaf morgen toch maar best terug doen zoals Nys hem zo mooi omschreef: voor 110% voor zijn sport leven, want aan 90% lukt het Larsje toch niet zo goed. In Tabor heeft hij gelukkig snel een nieuwe kans om zijn trui te bewijzen.

Tripodboom 11 november 2021 om 16:49

Afgelopen zondag viel er voor Iserbyt niets te winnen behalve een trui, dus deed hij het maar rustig aan, om vandaag weer toe te slaan. Gaat voor de winst in alle klassementen, financieel veel aantrekkelijker dan rond te rijden in een sterrentrui. Ook beter voor zijn sponsor.

Koers 11 november 2021 om 17:26

Eli had daar echt wel willen winnen hoor, zat er gewoon niet in.

ChefSpijker 11 november 2021 om 17:49

Wat een slap excuus :) De Superprestige en X2O kan Eli ook niet zoveel schelen. Gaf voor Gieten in een interview al aan dat de World Cup dé prioriteit is dit seizoen. Die andere twee zijn leuk meegenomen, maar daarvoor laat je geen kampioenschap schieten en waarschijnlijk zijn enige kans om een jaar lang een trui te dragen. Dat BK en WK wordt ‘m niet als Wout/Mathieu erbij zijn.

Polleke 11 november 2021 om 16:54

Zonde van de foto…beetje serieus medium weet hier wel raad mee…

Redactie: Helaas hebben wij nog geen recente foto van Iserbyt in zijn niet-EK-truitje via onze huisfotograaf Cor Vos. Zodra die er is, passen wij dat natuurlijk aan.

xistnc 11 november 2021 om 17:00

Beetje vreemde keuze inderdaad – een renner in een trui afbeelden die niet van hem is.

Polleke 11 november 2021 om 17:14

Bedankt voor de reactie, gaat door de vingers…

notriple 11 november 2021 om 20:03

Had toch veel liever Lars zien winnen

Maillot à Pois 11 november 2021 om 23:56

‘het lijkt erop dat u een dubbele reactie hebt geplaatst’ ;-)

Headlines

Materiaalzone

Populair