Intermarché-Wanty-Gobert verlaat Ronde van Zwitserland na positieve coronatest

woensdag 9 juni 2021 om 11:44
Intermarché-Wanty-Gobert verlaat Ronde van Zwitserland na positieve coronatest

foto: Cor Vos

Intermarché-Wanty-Gobert trekt zich terug uit de Ronde van Zwitserland. Volgens de ploeg gaat het om een voorzorgsmaatregel nadat een stafflid dinsdag positief testte op Covid-19.

In een statement op haar website meldt de Belgische WorldTour-formatie dat het staflid in kwestie geen symptomen heeft. “Het is geen makkelijk besluit om de wedstrijd te verlaten, maar we willen voorzichtig zijn en de racebubbel beschermen”, zegt teammanager Jean-François Bourlart.

“De gezondheid van renners en stafleden heeft onze prioriteit. In overleg met de koersorganisatie hebben we besloten om uit de Ronde van Zwitserland te stappen. We zullen de gezondheidstoestand van het team monitoren en we gaan ons op nieuwe doelen richten.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dikke vrouw 9 juni 2021 om 11:59

Wat jammer voor hen

Thoin 9 juni 2021 om 12:42

Het zijn ook altijd stafleden die positief testen… toch opvallend

lo squalo dello Stretto 9 juni 2021 om 13:03

Lijkt me dat wielrenners zich meer focussen op de wedstrijd terwijl de mensen errond ook wel met anderen contact hebben (supermarkt, receptie hotel, betalingen verrichten,,…)

dit is mijn achterwiel 9 juni 2021 om 12:59

Die komen, denk ik, eerder aan de ‘randen’ van de bubbel. Dus hebben zij meer kans op een besmetting (dit is slechts een theorie)

MartinMartin 9 juni 2021 om 18:33

Misschien is dat wel zo

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair