Integriteitscommissie doet intrede bij UCI

woensdag 21 september 2022 om 16:41
Integriteitscommissie doet intrede bij UCI

foto: Cor Vos

De internationale wielerunie UCI heeft per direct een integriteitscommissie. Het managementcomité van de UCI heeft groen licht gegeven om het mandaat van de antidopingcomissie uit te breiden, waardoor die commissie ook kan ingrijpen op het gebied van intimidatie, misbruik en wedstrijdmanipulatie.

Dat betekent dat de UCI Anti-Doping Commission verleden tijd is en wordt vervangen door de UCI Integrity Commission. De Australische Anne Gripper zal de rol van voorzitter blijven invullen, laat de wielerunie weten na het grote overleg dat jaarlijks gehouden wordt tijdens het WK wielrennen.

Met de integriteitscommissie zal de focus dus liggen op de antidoping-aanpak, het beschermen van wielrennen op het gebied van intimidatie en andere soorten van misbruik en de strijd tegen wedstrijdmanipulatie.

De commissie zal voorstellen doen om het integriteitsprogramma van de UCI te verbeteren, maar ook in aanbevelingen doen aan het managementcomité en de International Testing Agency (ITA) in de strijd tegen dopinggebruik.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Stims 21 september 2022 om 16:54

Gaan ze zich ook focussen op sportswashing en zeer dubieuze sponsoren van ploegen?

Dat lijkt me wel een belangrijk punt namelijk..

5
Canyonracer 21 september 2022 om 17:09

Gaan ze ook het eigen bestuur onderzoeken? Bijvoorbeeld hoe het kan dat dictator Loekasjenko een onderscheiding kreeg van David Lappartient?

3
Poeksel 21 september 2022 om 18:35

Ik denk dat je dictator Berdimuhamedov van Turkmenistan bedoelt. Dat getuigde inderdaad van een behoorlijke gebrek aan integriteit van de UCI.

4
Canyonracer 21 september 2022 om 22:18

Je hebt gelijk. Die twee haalde ik door elkaar.

1
Reusjen 21 september 2022 om 17:14

Zelfde clubje met een nieuwe hippe naam en dito taakomschrijving dus.

1
Massimo Bataille 21 september 2022 om 17:16

En hoeveel duizenden euro’s heeft dit nieuw logo’tje gekost onder het mum van rebranding?
En idd, eigen integriteit bij een sportbond is het eerste dat zou moeten onderzocht worden. Maar kan me niet inbeelden dat ze dit gaan uitpluizen, iets met hand boven het hoofd etc

1
Viktrodriguez 22 september 2022 om 00:16

Wij van WC Eend

0
Polleke 21 september 2022 om 17:46

Alle teammanagers uitnodigen in Aigle, dopology.com openen op groot scherm en tellen hoeveel “integeren” er rond de tafel overblijven… tip : niet zo heel veel..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone