Ingewikkelde peesblessure Lasca: “50 procent dat ik terugkeer”

zondag 6 december 2015 om 09:44
Ingewikkelde peesblessure Lasca: “50 procent dat ik terugkeer”

Lasca voor aanvang van de Vuelta de Almeria, februari 2015 - foto: Sirotti

Francesco Lasca kampt al lange tijd met een lastige blessure. De Italiaanse renner van Caja Rural-Seguros RGA heeft al sinds februari geen wedstrijdkilometers meer gemaakt en wist sindsdien een half jaar niet wat voor kwetsuur hij had. “Toen werd een kleine peesontsteking in het rechterbeen gevonden”, vertelt Lasca tegen TuttobiciWeb.

De ontsteking zit onder de bil, precies waar hij op het zadel zit. “Het heeft zich uitgebreid naar mijn benen, waardoor ik verkeerd trap”, verklaart de 27-jarige Italiaan. Een operatie om de pees te herstellen heeft geen grote verbeteringen aangebracht. “Er is nog een ingreep die het probleem kan oplossen, maar de artsen vinden het riskant, omdat er dan diep moet worden gesneden in de buurt van een heupzenuw. Hier zijn ook veel spieren. Er is weinig garantie op succes en de kans is groot dat er complicaties optreden.”

Lasca verblijft alleen in Pamplona. Zijn contract bij Caja Rural-Seguros RGA loopt af, maar de leidinggevenden hebben aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in een nieuwe verbintenis met de Italiaan. Ondanks dat vooruitzicht is Lasca angstig. “Ik ben blij dat de kern van het probleem is gevonden, maar ik ben bang dat het een chronische blessure is, omdat de pees moeilijk de regenereren is. Op dit moment acht ik de kans 50% dat ik terugkeer.”

Tussen eind december en begin januari hoopt Lasca positieve resultaten te ontvangen van verschillende tests. “We houden onze vingers gekruist”, aldus de rappe Italiaan, die in 2013 zijn laatste profzege behaalde in de Vuelta La Rioja.

Dit artikel delen:

1 Reactie

woutersluis 6 december 2015 om 10:58

Welk idioot is een peesontsteking gaan opereren???

Headlines

Materiaalzone

Populair