INEOS-ploegleider Tosatto over sleutelbeenbreuk Sivakov: “Groot verlies”
foto: Cor Vos
woensdag 12 mei 2021 om 22:29

INEOS-ploegleider Tosatto over sleutelbeenbreuk Sivakov: “Groot verlies”

Voor Pavel Sivakov heeft de Giro d’Italia vijf dagen geduurd. Na een val wist de Rus nog wel de finish te bereiken, maar naderhand bleek hij een breuk in zijn sleutelbeen te hebben opgelopen.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sivakov onderging na zijn val een scan, die de schade aan het licht bracht. “Pavel is helaas hard op zijn schouder terechtgekomen. Daarbij is een plaat beschadigd die hij na een eerdere blessure in zijn sleutelbeen had. Om dit te verhelpen moet hij geopereerd worden en het orthopedisch onderzoek gaan we zo snel mogelijk plannen”, liet ploegarts Derick Macleod via het team weten.

Ploegleider Matteo Tosatto sprak van een slechte dag. “Met nog vijftien kilometer te gaan is Pavel hard gevallen. Door de wind was er veel stress, de etappe ging via kleine dorpjes en door smalle straatjes. Toen hij viel voelde hij meteen pijn, maar toch wist hij de rit uit te rijden. In het ziekenhuis bleek echter dat zijn sleutelbeen was gebroken, waardoor hij de strijd moet staken.”

“Voor ons is dat een groot verlies en nu hebben we nog maar zeven renners over. Desondanks heb ik een goed gevoel over de rest van de ploeg en morgen is een nieuwe dag”, zei de 46-jarige voormalige profrenner van Fassa Bortolo, Quick Step en Tinkoff verder.

Belangrijke rol
Dat Sivakov een belangrijke rol had, zei Tosatto. “Hij was onze tweede kopman in het klassement. Tegelijkertijd was hij een belangrijke helper voor Egan op de beklimmingen. Nu komt het erop aan dat onze andere renners sterk blijven, want we moeten met een man minder verder. Maar tegelijk moeten ze elkaar steunen en optimistisch blijven. Het is moeilijk, maar ook dat is belangrijk.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
13 mei 2021 05:44
Mooie renner voor de Ronde van Zwitserland.
13 mei 2021 07:12
Zonde voor Sivakov, hij stond er wel.
Niet zo goed als Landa maar toch.

Reacties zijn gesloten.