INEOS liet Laurens De Plus uit Vuelta: “Jongeren laten proeven van Grote Ronde”
foto: Cor Vos
maandag 22 augustus 2022 om 13:49

INEOS liet Laurens De Plus uit Vuelta: “Jongeren laten proeven van Grote Ronde”

Laurens De Plus leek zich te mogen opmaken voor de Vuelta a España, maar uiteindelijk werd hij door zijn ploeg INEOS Grenadiers uit de selectie gelaten. Aan de zijde van ervaren mannen zoals Richard Carapaz liet het team maar liefst vier vroege twintigers hun eerste Grote Ronde rijden.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Ploegmanager Rod Ellingworth licht in gesprek met Het Nieuwsblad toe waarom de ploeg de 26-jarige Belgische klimmer niet heeft meegenomen naar de Vuelta, die vrijdag in Utrecht van start is gegaan. “Laurens is goed, maar nog niet op topniveau. Hij was ontgoocheld toen hij het hoorde, maar heeft het goed opgepakt.”

De ploeg liet Ethan Hayter, Luke Plapp, Carlos Rodríguez en Ben Turner debuteren in een grote ronde. “Het is niet zo dat we voor Luke Plapp hebben gekozen in functie van de ploegentijdrit. Laurens is heel allround en had daarin zeker zijn waarde gehad. Wel willen we jonge renners laten proeven van een Grote Ronde. Zo nemen we nu Luke, Carlos Rodríguez en Ben Turner mee.”

Ellingworth vond het jammer dat hij De Plus, die nog een doorlopende verbintenis heeft, moest teleurstellen. “Maar hij krijgt een mooi programma dit najaar waarin hij zich kan tonen.”

Gevallen
Voordat de selectie van INEOS Grenadiers werd bekendgemaakt, was De Plus nog hard ten val gekomen tijdens een trainingsronde. De renner werd van achteren aangereden, ging tegen de grond en liep daarbij verwondingen aan zijn arm en been op. Vorig jaar stond hij door lichamelijke problemen maandenlang aan de kant.

 
17 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2022
Best terug naar DQS
22 augustus 2022
Even bellen met Wout Poels, Laurens?
22 augustus 2022
Zelfde lot wacht arensman ben ik bang
  22 augustus 2022
  Op een zijspoor raken door een aaneenschakeling van ziektes, blessures en ongelukken? Zou kunnen, maar om er nou bij voorbaat bang voor te zijn. Komt niet heel vaak voor.
  22 augustus 2022
  Haha oblimov love ya
22 augustus 2022
Die zal nog regelmatig met veel weemoed terugdenken aan Jumbo Visma. Hij was daar vaste waarde en ze weten daar ook echt het maximale uit renners te halen.
  22 augustus 2022
  Vraag me af of het bij TJV anders gegaan zou zijn. Een groot deel van wat hem overkomen is na zijn vertrek bij TJV was botte pech. Als hij die bij TJV ook zou hebben gehad, zou hij ook bij TJV veel aan de kant hebben gestaan. Vervolgens was hij ook bij TJV ermee geconfronteerd dat plekjes voor de grote ronden schaars zijn. Of hij bij TJV dan wel gestart zou zijn in bijvoorbeeld de huidige Vuelta weet ik niet. Zou dat dan in de huidige line up ten koste zijn gegaan van Gesink, Oomen of Theunissen? Betwijfel of TJV dat zou hebben gedaan met een start in Utrecht. Verder hebben ze Theunissen mee voor het wringen en Gesink voor het vlakke en eerste deel van klimmen. Blijft over Oomen. Ook had hij het plekje van Harper misschien kunnen krijgen.
  22 augustus 2022
  Harper natuurlijk, dat was nu al een invaller en duidelijk de renner met de minste kwaliteiten voor zijn rol.
22 augustus 2022
De Plus heeft gewoon de pechcocktail gehad: zelf gammel/betere concurrentie, die moet gewoon wegwezen middels een stap terug.
  22 augustus 2022
  Je schrijft het korter op dan ik hierboven :). Duimpje omhoog dus
  22 augustus 2022
  Ja precies
  22 augustus 2022
  Of zijn concurrentie echt beter is moet nog wel blijken natuurlijk. Vooral Plapp komt zeker niet heel goed uit de verf de laatste tijd.
22 augustus 2022
Laurens koos voor het geld en een wat vage belofte over kansen in rondes van een week bij de Britten terwijl hij eerder nog enthousiast was over de geleidelijke ontwikkeling als renner bij JV. Dat heeft nu voor hem een zeer gevulde bankrekening als beloning maar na 2023 gaan de mogelijkheden minder lucratief zijn. Is nu eigenlijk pure middelmaat geworden als knecht bergop.

Reacties zijn gesloten.