INEOS Grenadiers raakt geel kwijt: “Morgen laten we Movistar controleren”

vrijdag 30 april 2021 om 20:37
INEOS Grenadiers raakt geel kwijt: “Morgen laten we Movistar controleren”

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers begint met Geraint Thomas en Richie Porte als de nummers twee en drie aan het beslissende slotweekend van de Ronde van Romandië. Beide renners eindigden vandaag in de eerste groep achter Marc Soler. Rohan Dennis kwam ten val en raakte het geel kwijt.

“Het was een gekke start. Alles is anders als het regent. Omdat iedereen zware jasjes aan heeft, is het moeilijk om iemand te herkennen”, liet Thomas na afloop weten. Zijn ploeg had de koers lange tijd onder controle, maar in de afzink van de Châbles, de voorlaatste klim van de dag, viel Dennis. “Ik kon hem ontwijken en overeind blijven. Ik kwam achter in de groep terecht en omdat het brak, moest ik voor de laatste klim een extra inspanning doen om vooraan terug te keren.”

“Er waren een paar aanvallen, maar ik reed zo makkelijk mogelijk naar boven en probeerde niet te veel te doen. Het was zeker een degelijke dag. Het moge duidelijk zijn dat we morgen niet hoeven te rijden en dat is een bonus voor de andere jongens in de ploeg. We laten Movistar controleren en waarschijnlijk komt het dan aan op de laatste klim. We zullen zien hoe de benen zijn. Natuurlijk staan we met mij en Richie er nog goed voor in het klassement”, aldus de Brit.

Teamplayer
Volgens ploeggenoot Richie Porte heeft Dennis nog eens laten zien dat hij ‘een echte teamplayer is’. “Als hij er in de finale nog bij was geweest, had hij alles onder controle kunnen houden zoals hij steeds deed. Dus het is erg jammer dat hij viel. ‘G’ en ik waren er in de finale en iedereen keek naar ons. Het is zoals het is. Vandaag was geen ramp, maar het allemaal net wat beter kunnen zijn. Morgen is een nieuwe dag en ik denk dat het ons wel ligt.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

josi 30 april 2021 om 21:08

Er is in feite ook weinig veranderd voor Ineos. Thomas en Porte staan er nog steeds het beste voor met de tijdrit het verschiet. De concurrentie zal hen morgen moeten aanvallen om kans te maken op de eindzege.

Jean Dumas 1 mei 2021 om 10:00

Ik vind het jammer voor de koers dat er nog een tijdrit volgt, maar goed: tradities zijn er om gerespecteerd te worden.

biazzi13 30 april 2021 om 21:10

Denk dat ze morgen alles kapot gaan rijden! Vraag me gewoon of wie de beste is bergop? Porte of toch Thomas?? Wie moeten we morgen bovenaan zetten voor de etappe zege?? Dikke merci vrienden

Santiago Blanco 30 april 2021 om 22:26

Antwan Tolhoek rijdt morgen alles kapot omhoog

Medicijnman 30 april 2021 om 23:13

Verlaat verjaardagscadeau

Wheely 30 april 2021 om 23:18

Morgen gaan ze rammelen dat is zeker.

Joaquim Agostinho 30 april 2021 om 23:24

Waarom zouden ze? Van de honger misschien?

Jean Dumas 1 mei 2021 om 09:57

Nee, het eindigt in een sprint.

Wheely 1 mei 2021 om 10:06

Ze krijgen bij Ineos allemaal een rammelaar mee en een speentje.

L. Valentijn 1 mei 2021 om 10:54

De klassementsploeg van Ineos, in dit geval Thomas is zo dol op controle dat hij zelfs een andere ploeg gaat voorschrijven als hij wil dat ze gaan controleren. Controle is saai. Skaai..
Gelukkig is Movistar niet van het controleren. Die vallen aan of maken tactische fouten zelfs als ze de leiderstrui hebben. Veel leuker om naar te kijken. Ik hoop dat een niet-Ineos-renner deze ronde wint. Bij alle andere rondes geldt hetzelfde.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair