In Servië is de eerste wielerkoers ook al verreden

zondag 7 juni 2020 om 18:42
In Servië is de eerste wielerkoers ook al verreden

Veljko Stojnić - foto: Cor Vos (archief)

Nu het coronavirus in steeds meer landen onder controle is, kunnen steeds meer sportwedstrijden worden georganiseerd. Ook het wielrennen wordt her en der weer opgestart, zo ook in Servië.

De Servische wielerbond heeft dit weekend namelijk de Belgrado Cup georganiseerd in de hoofdstad. De winst in die wedstrijd ging naar profwielrenner Veljko Stojnić van Vini Zabù-KTM. Het is een teken dat de wielerwereld steeds meer tot leven komt in Europa.

Vorige week werd in Duitsland al de eerste wielerkoers gereden, weliswaar op het afgesloten circuit van de Sachsenring en met de nodige maatregelen. In België kan vanaf 1 juli weer gekoerst worden in een peloton van meer dan vijftig renners, is zondag bekendgemaakt. De wielerbond hoopt spoedig een nieuwe nationale kalender te presenteren.

In Nederland is het nog even wachten op koersen in een peloton. De overheid heeft bepaald dat pas vanaf 1 september sportwedstrijden mogen plaatsvinden. De KNWU heeft een plan opgesteld waarin jeugdkoersen en individuele tijdritten al voor die tijd georganiseerd kunnen worden.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Merlinappa 7 juni 2020 om 20:36

Is het een idee om de (voorlopige) kalender weer toe te voegen aan Wielerflits? Ik mis deze, ondanks dat ie nog niet compleet is.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone