Impey en Yates smeden plan om Porte te verslaan: “Er komen nog kansen”

donderdag 23 januari 2020 om 12:05
Impey en Yates smeden plan om Porte te verslaan: “Er komen nog kansen”

Daryl Impey - foto: Cor Vos (archief)

Richie Porte won weliswaar de derde etappe in de Tour Down Under, voor Mitchelton-Scott was het ook een goede dag. Simon Yates was goed hersteld van zijn valpartij en werd knap tweede, terwijl Daryl Impey aanhaakte en nu tweede staat in het klassement. “We zitten in een geweldige situatie”, zegt Impey na afloop.

Achter de ontsnapte Porte leek Yates de tweede plaats in de daguitslag te pakken, maar hij werd op het laatste moment nog gepasseerd door Robert Power. Toch kan de Brit leven met zijn uitslag. “In de ochtend was mijn knie nog een beetje stijf, dus was het goed dat we geen snelle start hadden. Toen we eenmaal onderweg waren, ging het steeds beter en beter. Ik deed wat ik kon en zag dat ook Impey dichtbij zat. Ik deed dus werk voor hem en voor mezelf”, aldus Yates.

Met Impey op zes seconden van Porte in het klassement en Yates op elf seconden, lijkt Mitchelton-Scott zeker niet kansloos. “We zitten in een geweldige situatie”, aldus Impey. “Natuurlijk hadden we graag in de leiderstrui gestaan, maar er zijn nog veel bonificatieseconden te winnen en er komen nog meer kansen.”

‘Tricky’ finale op Willunga Hill
Zijn Britse ploeggenoot kijkt al uit naar de slotdag. “Ik denk dat Willunga Hill mij beter past dan de klim van vandaag”, geeft Yates aan. “Het komt aan op wat we als team gaan doen, dus we gaan deze finale terugkijken en dan weer verder.”

Ploegleider Matthew White is ook nog vol zelfvertrouwen. “Richie zit op poleposition, maar we hebben eerder in deze situatie gezeten”, zegt White. “Daryl heeft slechts zes seconden achterstand, dus dat betekent dat we ergens nog tijd moeten pakken. Dat is te doen. Daryl heeft zicht verbeterd op Willunga Hill en er wordt veel wind voorspeld de komende dagen. Dat maakt bepaalde dingen een beetje tricky.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Thoin 23 januari 2020 om 12:23

Yates moet in staat zijn om Porte te kloppen op Willunga.
Dus Impey gaat aanvallen aan de voet, Porte moet mee en dan maakt Yates het af?
Of gaan ze de hele dag koers maken met Durbo, Bauer of Meyer in een ontsnapping en l. Hamilton in het slot?

0
Leonard Stiksma 23 januari 2020 om 16:06

Impey zal wel als leider starten richting Willunga, dus die zal de beproefde methode schadebeperking waarschijnlijk van stal halen.

Vraag is dan vooral wat Yates gaat doen. Een verre aanval met een ploegmaat (Hamilton), zoals Poels en Elissonde vorig jaar (onsuccesvol) probeerden, of bergop in de counter en temporijden voor Impey?

0
Yeez 23 januari 2020 om 12:25

Ik heb er zin in!

0
Samlambeej 23 januari 2020 om 12:54

Zolang het maar niet leidt tot een valpartij van Porte.

0
Wheely 23 januari 2020 om 13:00

Waaiers in Australië?

0
Romāns Vainšteins 23 januari 2020 om 13:25

Wat is het toch ook een weinig eneverend rondje.

0
assen 23 januari 2020 om 14:09

@Romans
Niet mee eens, maar ja, ik zit natuurlijk lang op mijn honger. ;-)

0
Covadonga 23 januari 2020 om 21:26

We noteren vast een minnetje voor deze koers voor RV. Misschien dat er dit jaar nog een plusje inzit. Ik vrees ervoor -).

0
tvm 23 januari 2020 om 15:21

Enige manieren waarop scott kan winnen is of Yates die Porte op afstand rijdt zondag, of Impey met genoeg boni’s. Dat laatste zie ik eigenlijk niet gebeuren.

0
Duh 23 januari 2020 om 16:25

Ik zie Impey wel in de leiderstrui staan voorafgaand Willunga. Boni liggen morgen en zaterdag vroeg in de etappe, controleerbaar. En daarnaast liggen er ook kansen aan de aankomst zaterdag voor Impey.
Indien wind tegen op Willunga, aardig wat kans (voor Impey). INEOS en Mitchelton knechten Baarle,Sivakov,Yates,Hamilton brengen Impey terug tot bij Porte op Willunga.
Of Porte gaat vanaf de voet, Impey lost, Yates blijft in het wiel bij Porte en pakt op het einde nog de benodigde 7 seconden op Porte. (uitgaande van 1 en 2)

0
Chaba 24 januari 2020 om 08:53

Simon Yates was goed hersteld van zijn valpartij en werd knap tweede…@redactie?
Volgens mij werd hij knap derde.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone