Impey blijft WorldTour-ranking aanvoeren, Benoot stijgt naar tweede plek

Impey blijft WorldTour-ranking aanvoeren, Benoot stijgt naar tweede plek

foto: Sirotti (archief)

woensdag 14 maart 2018 om 11:57

Na Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico blijft Daryl Impey de WorldTour-ranking aanvoeren. De Zuid-Afrikaan heeft een riante voorsprong op Tiesj Benoot, die door zijn sterke optreden in Tirreno-Adriatico flink stijgt op de ranglijst, naar de tweede plek.

Marc Soler is ook flink gestegen door zijn eindoverwinning in Parijs-Nice, hij staat met 41 punten minder dan Benoot op de derde plek. Michal Kwiatkowski stijgt door zijn eindzege in de Italiaanse rittenkoers maar liefst 141 plekken naar de vierde plaats. Caruso is een andere coureur die flink klimt in het klassement, hij gaat van plaats 183 naar de negende plek.

In het ploegenklassement heeft Mitchelton-Scott de leiding weer overgenomen van Quick-Step Floors, mede door de dagoverwinningen van de gebroeders Yates in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Team Sky staat op de tweede plek, voor BMC. LottoNL-Jumbo moet het voorlopig met een twaalfde plek doen.

Italië voert de ranglijst voor landen van de World-Ranking aan. België volgt hen op de hielen met een verschil van minder dan 200 punten. Frankrijk bezet het laagste treetje van het landenklassement op dit moment. Nederland staat op de vijfde plaats, achter Spanje.

Individuele ranking UCI WorldTour
Teamranking UCI WorldTour
Landenranking UCI

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mitch 14 maart 2018 om 12:13

Beste Nederlander: TJ Slagter op plaats 15.

0
assen 14 maart 2018 om 12:32

Heel fijn dat WF deze overzichten blijft verslaan op de site. :-)

0
assen 14 maart 2018 om 12:35

Opvallend vind ik dat nu, na een paar maanden, al de ploegen die voor vorig jaar de ranglijst aanvoerden nu ook weer bovenaan staan, muv QST.
Maar QST komt wel in de top5 tijdens de klassiekers.

TLJ in het rechterrijtje, maar dat verbaast me niet; ze doen het niet slecht hoor.

Sunweb – gun hen heel wat betere tijden, na al dat pech!

0
Veloburto 14 maart 2018 om 12:37

Wel bizar eigenlijk dat Impey boven Benoot staat doordat hij een kermiskoersje in Australië wint, terwijl Benoot Strade Bianche wint en top 5 Tirreno-Adriatico rijdt

0
Veloburto 14 maart 2018 om 12:41

Macao staat trouwens laatste op de landenranking met 1 puntje :)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone