Imanol Erviti: “Programma kopmannen Movistar mogelijk anders”

woensdag 7 november 2018 om 17:17
Imanol Erviti: “Programma kopmannen Movistar mogelijk anders”

foto: Sirotti

Met zijn achtste dubbel ‘Tour-Vuelta’ in negen jaar maakte Imanol Erviti de prestaties van zijn ploeg Movistar in het groterondewerk opnieuw van dichtbij mee. Hij zag zijn kopmannen tekort komen in de Tour de France, maar Alejandro Valverde wél de wereldtitel pakken. “Nu is het moment gekomen om de balans op te maken en het nieuwe seizoen goed te plannen.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Volgens ervaren kracht Imanol Erviti is de eindbalans van zijn ploeg Movistar positief, “ondanks dat veel goede dagen werden afgewisseld met slechte.” De 34-jarige renner noemt op de website van de Spaanse krant Marca de WK-titel van zijn kopman Alejandro Valverde ‘een mooie opsteker’. “De vreugde om hem in de regenboogkleuren te zien, was enorm”, blikt hij terug.

Movistar kwam eerder dit jaar met Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa naar de Tour de France, maar wist de hoge verwachtingen niet waar te maken. “We hebben niet goed gepresteerd in de belangrijkste wedstrijd”, zegt Erviti. “Nu is het moment gekomen om de balans op te maken en het nieuwe seizoen goed te plannen.”

“We gaan zien hoe onze kopmannen worden verdeeld – het lijkt erop dat hun programma ditmaal anders zal zijn. Wellicht zullen ze zo nu en dan samenwerken, maar ik weet het niet precies. Richard Carapaz heeft wat meer ruimte verdiend in de grote rondes, net als Marc Soler. We gaan zien hoe zij zich verder ontwikkelen.”

Contractverlenging
Erviti werd in juli nog in verband gebracht met Mitchelton-Scott. Een transfer zou een einde betekenen aan de langdurige samenwerking van de ervaren renner en de ploeg van Eusebio Unzué, die teruggaat tot 2005. Een maand later werd echter bekend dat de Spanjaard zijn contract had verlengd en dus ook in 2019 rijdt voor de Spaanse formatie.

“Het leek erop dat er interesse was van Mitchelton-Scott, maar de contractverlenging kwam snel. Als er eenmaal geruchten zijn, is het moeilijk die te stoppen. Maar ik ben gelukkig bij Movistar – met hoe de ploeg me motiveert en me honderd procent houdt. Ik ga me nu ook bezighouden met de jongere renners, zoals de ploeg ook met mij deed in het verleden”, aldus Erviti.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Titaantje 7 november 2018 om 17:36

Had gedacht dat hij ook wel wat zou zeggen over de komst van Roelandts, voor hem toch een mooie opsteker om nu met iemand te kunnen koersen in Vlaanderen.

0
aardappeljager 7 november 2018 om 18:32

Ben ook wel weer benieuwd naar hem in het voorjaar

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone