Ilnur Zakarin gaat voor de Giro d’Italia in 2019

zaterdag 8 december 2018 om 11:56
Ilnur Zakarin gaat voor de Giro d’Italia in 2019

foto: Sirotti

Ilnur Zakarin richt komend seizoen zijn pijlen op de Giro d’Italia. Dat onthulde hij gisteren tijdens de teampresentatie van zijn ploeg Katusha-Alpecin. Het wordt zijn vierde optreden in La Corsa Rosa, nadat hij er ook in 2015, 2016 én 2017 aan de start verscheen. Zijn beste prestatie behaalde hij vorig jaar, toen hij vijfde werd in het eindklassement.

“Dit jaar zal ik me voornamelijk voorbereiden op de Giro d’Italia”, liet Zakarin (29) weten. Hij wil naar de grote ronde toewerken door de UAE Tour en enkele andere rittenkoersen te rijden. “Ook ben ik van plan om twee trainingskampen op grote hoogte te doen.”

Laat op dreef in de Tour
De Rus ging afgelopen seizoen voor een klassement in de Tour de France. Hij mikte op een plekje in de top vijf en rekende zelfs het podium tot de mogelijkheden. Hij reed er twee weken lang onder de radar, maar in de laatste bergetappes kwam hij bovendrijven. Dankzij een goede tijdrit klom hij nog naar de negende plaats in het klassement.

“Ik ben blij met mijn rijden de afgelopen dagen”, reageerde hij destijds. “Ik voel dat ik nu in topvorm kom, wat tegelijkertijd teleurstellend is. Ik voel namelijk dat ik net iets te laat in vorm ben gekomen.” Daarop trok hij ook naar de Vuelta a España, maar met een twintigste plaats bleef hij ver verwijderd van de ereplekken.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Hooivork14 8 december 2018 om 16:11

Met wodka naar benden. Dit word genieten in de afdalingen

kleomantre 8 december 2018 om 16:58

Met zijn voorgeschiedenis en rentree die insloeg als een bom niet zo rouwig dat het er verder niet meer zo uit is gekomen en hij tegen van die Richie Porte akkefietjes oploopt.

Headlines

Materiaalzone

Populair