Ilan Van Wilder niet te spreken over Monte Lussari: “Voor mij is dit geen tijdrit”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 27 mei 2023 om 19:31

Ilan Van Wilder niet te spreken over Monte Lussari: “Voor mij is dit geen tijdrit”

Ilan Van Wilder blijft na de twintigste etappe van de Giro met gemengde gevoelens zitten. Weliswaar reed de Belg met een dertiende plaats een goede tijdrit en steeg hij ook nog een plek in het klassement, maar hij was niet te spreken over het parcours. “Voor mij is dit geen tijdrit”, zei de Belg resoluut bij Sporza.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Door het hoge stijgingspercentage moesten de renners van hun tijdritfiets naar hun gewone wegfiets overstappen aan de voet van de slotklim. “Het was echt verschrikkelijk. Ze hadden makkelijk ook een klim kunnen vinden waar je wel met je tijdritfiets tot boven had kunnen rijden. Maar ze willen er een spektakel van maken”, uitte hij zijn frustraties.

Van Wilder liet zich echter niet uit het lood slaan en reed een degelijke tijdrit. “Ik was relatief rustig begonnen en had een heel snelle fietswissel. Daarna ben ik misschien iets te hard aan de klim begonnen, waardoor ik het in het tweede deel wat moeilijker had. Op het einde kwam ik er weer wat door”, verklaarde hij.

Voor Van Wilder, die uiteindelijk twaalfde wordt als alles goed gaat in de slotrit, is het zijn beste prestatie in het klassement van een grote ronde. Reden genoeg voor een beloning, vindt hij zelf. “Vanavond ga ik eens ‘foert’ zeggen en gewoon eten wat ik wil. En morgen genieten”, sloot de coureur van Soudal Quick-Step af.

 
63 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2023
Die man zit altijd te zeiken. Niet voor niets dat hij op deze jonge leeftijd al bij 3 verschillende WT ploegen heeft gereden.
  Welke drie bedoel je hier?
  27 mei 2023
  Ey Tom beugelsdijk ik bedoel Lotto Soudal (ct), DSM, en nu in de ploeg bij patlev. Aan de reacties hieronder te zien vinden gelukkig meer mensen die van wilder een ongelofelijke zeikbal.
  27 mei 2023
  Dat kun je gerust hier vinden.
  27 mei 2023
  Akkoord hé, maar wel nooit in de WT ploeg van Lotto gereden natuurlijk. Ging liever zijn carrière wat verdoen bij DSM.
  27 mei 2023
  Sunweb en DSM waren dezelfde ploeg met een andere sponsor, mike. Dit is Van Wilder zijn 2de profteam. Altijd geweldig zulke mensen die lopen te zeiken dat andere mensen lopen te zeiken. Bij deze zal ik dan ook wat op jou zeiken. Doe je huiswerk voordat je onzin verkoopt.
  27 mei 2023
  Helemaal eens, kunnen we aub een keer een positief interview krijgen van deze man? Heeft alles mee om een publiekslieveling te worden en dan dit elke keer..
27 mei 2023
Loop toch niet te janken en je baas na te blaten. Moet je maar niet zo’n sok over je kop trekken. Ziet er èn niet uit èn kan niet anders dan te heet zijn.
  Dat zag er inderdaad niet uit zeg. Moet je wel een belg wezen om er zo uit te zien.
  28 mei 2023
  @Flupke je nickname klinkt Belgisch. Trouwens als er één land is dat zich vreemd kan uitdossen zijn het de Nederlanders wel tijdens WK's.
27 mei 2023
Wat een ongelofelijke wanker.
Patrick zal tevreden zijn over zijn gefrustreerde pupil. Irritatie, prikkelbaarheid, ergernis en chagrijn zijn de dobbers waar deze ploeg op drijft.
  Je had t weer ff nodig he om alles van stal te trekken. Kink er eens door heen en concludeer dat hij een prima Giro heeft gereden. Los van zn tactisch slimme uitbarsting
  27 mei 2023
  @garnogwat. Het valt ook wel mee hoe goed hij heeft gereden hoor. Hij kwam hier als meesterknecht van Remco dus moet top aan de start hebben gestaan. Heeft vanaf week twee z’n gang kunnen gaan. En ik heb hem daarbij nooit iets zien doen van het niveau van de topknechten van de andere ploegen. Eindigt twaalfde terwijl een groot deel van de klassementsrijders al naar huis zijn of gemankeerd rondrijden.
27 mei 2023
'Ze willen er een spektakel van maken...'.....nou zeg dat, dat moeten we niet willen. Dat mensen zich amuseren. Schande!
  27 mei 2023
  Hahahaha, prachtige reactie. Het lijkt wel een grote familiekwaal daar bij Patlev, allemaal zuurpruimen als er iets niet in hun voordeel werkt. Dan is alles kut en hoort het niet bij het wielrennen, totdat ze een renner hebben waarbij het juist in het voordeel werkt dan hoort het er ineens weer wel bij en moeten anderen vooral niet zeuren. Mr. Hipocricy.
27 mei 2023
Tja, kan hij wat anders zeggen na de column van zijn baas? Chagrijnig was hij sowieso al.
Naar over het paard getild ventje inderdaad, altijd wat te zeiken en huilen in de pers, het ligt nooit aan hem...!
27 mei 2023
Overigens vind ik dat het met de verwachte chaos nog goed meeviel. Logistiek leek het allemaal best goed in elkaar te zitten. Al zullen we best incidenten in de marge gemist hebben, vermoed ik. Grootste risico vond ik nog de matten, van het type waarop Primoz slipte toen zijn ketting eraf vloog, plus natuurlijk het meelopende debiele publiek. Maar daar is deze berg niet uniek in, wat ook geldt voor de steiltegraad.
  27 mei 2023
  Jij was degene die het steeds over de verwachte chaos had. Je zat al te verheugen dat hij fout zou gaan zodat je met je verheven vingertje kon wijzen.
  27 mei 2023
  Daarom vind ik het ook fair om aan te geven dat het goed mee viel. Het verkneukelen, verheugen en verheven vingertje heb je er zelf overigens bij bedacht. Dat is dan weer niet echt fair.
27 mei 2023
"Voor mij is dit geen tijdrit". Wat dan wel? Het zag er wel als een tijdrit uit;-)
Wat een vervelende zeikerd is die Van Wilder zeg! Zou het een onechte zoon van zijn ploegbaas zijn? Wat een gemekker vanuit die ploeg.... En wat een onzin ook: is dit de eerste koers waar renners van fiets wisselen? Volgens mij niet! Bovendien is er geen regel dat er van fiets gewisseld moet worden. Die Lefevere vanmorgen ook al: een geitenpad? Volgens mij was dit een normale verharde weg, een beetje smal misschien maar goed te doen voor zover te zien.
  27 mei 2023
  Die regel is er wel want er mocht niet met tijdritfiets naarboven. Dan moest je starten met je klimfiets
  28 mei 2023
  Een gemiddelde weg in België ziet er niet beter uit
27 mei 2023
Uiteindelijk een teleurstellende Giro voor Van Wilder. Na orders vanuit de ploeg eerst minuten weggegooid als knecht en er 6 ‘gratis’ terug gekregen in de ontsnapping waarna hij “het was ik tegen de wereld” de ether in slingerde, die tijd streep je met elkaar weg. In een Giro die een feest was voor de vroege ontsnapping en waar Pinot liet zien dat een aanvallende houding in de laatste week ook in het hooggebergte loont, dacht Van Wilder ‘op safe’ energiesparend een top-10 te scoren hier ”ik ga niet alles op het spel zetten met een vlucht”. Ik begrijp de teleurstelling, maar steek de hand in eigen boezem en geef niet de concurrenten of het parcours de schuld. Met een positievere instelling en vrije rol in de Vuelta zie ik hem op een muurtje zeker kans maken op zijn eerste profzege. Uiteraard over de finish rollend met zijn wijsvinger voor de mond. Sstttt.
27 mei 2023
Wat een gezever zeg, nog even inlikken bij de grote baas.. Hij heeft nota bene een prima tijdrit gereden..
27 mei 2023
Ilan wen er maar vast aan. Gaat vaker gebeuren komende jaren. Verder is hij wel echt een huilerd. Mooi dat de Plus hem vandaag net voorblijft in de strijd der Belgen. De Plus heeft deze week wel serieus gereden waar van Wilder enkel opviel door niet meteen te lossen.
  27 mei 2023
  Belachelijke opmerking natuurlijk dat laatste. De Plus zat te knechten op kop en Van Wilder deed wat de rest van de top 15 deed: zo snel mogelijk die laatste berg op
27 mei 2023
Ach Illan toch, ga toch eens genieten. Zo lijk je een calimero Remco. Laat Jeroen Babbelgem het maar niet horen, die is voorzitter van de fanclub.
27 mei 2023
“Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”
Toch had ie z’n mooie tijdritmutsje opgedaan…
  Dat mutsje moet een blaaskaak ontsteking voorkomen...., helaas.
  28 mei 2023
  Zag er inderdaad niet uit. Had er niet mee willen rondrijden.
27 mei 2023
Wat een jankerd, meehuilen met de baas heet dat.Probeer dan maar een een aankomst op de Angliru van een rit in lijn.
DNA van Patlef, vervelend ventje dus
Het valt inderdaad op dat Van Wilder vaak klaagt in zijn commentaren. Dat mag natuurlijk, maar het roept wel een beeld op van een zeurderig type jongen. Geen idee of hij dat als persoon ook echt is.
28 mei 2023
Neem aan dat dit ‘klagen’ een boodschap aan de organisatie is. Ik lees Lefevre en van Wilder als: Evenepoel komt niet terug naar de Giro wanneer er een tijdrit als deze in ligt. Teveel risico op tijdverlies voor de prins.
  28 mei 2023
  Ja,de jongens worden altijd van de mannen gescheiden in een grote ronde.
27 mei 2023
Ach meisje toch...
Ilan van Wilder versus Geraint Thomas... Hmmmmm.... Misschien is het het leeftijdsverschil.
27 mei 2023
Een goede renner maar niet echt het zonnetje in huis, zo krijg ik de indruk. Maar er zal wellicht ook wel een pak frustratie in de ploeg zitten dat hun kopman uitviel met het roze om zijn schouders.
27 mei 2023
Who cares.
28 mei 2023
Nog een geluk dat Remco al uit koers was. Stel je voor dat die uit het roze was gereden op deze pukkel. Dan had de wereld te klein geweest.

Reacties zijn gesloten.