Van Wilder moet na kaakoperatie Giro missen, Alaphilippe langer in ziekenhuis

dinsdag 26 april 2022 om 13:21
Van Wilder moet na kaakoperatie Giro missen, Alaphilippe langer in ziekenhuis

foto: Cor Vos

Ilan Van Wilder moet definitief een streep zetten door de Giro d’Italia. De 21-jarige Belg van Quick-Step-Alpha Vinyl is succesvol geopereerd aan de gebroken kaak die hij opliep bij een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik, maar dat betekent ook dat hij voorlopig niet in actie kan komen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De operatie aan de kaak is uitgevoerd door dokter Pieter-Jan Van Bever. “De dokteren waren blij met hoe de procedure is gegaan. Hij is ondertussen terug thuis voor een herstelperiode”, staat de lezen in een persbericht van de Belgische ploeg. “Helaas betekent de blessure ook dat hij niet in staat is om deel te nemen aan de aanstaande Giro d’Italia.”

Ook over Julian Alaphilippe heeft Quick-Step-Alpha Vinyl een update. De wereldkampioen zal voorlopig nog in het ziekenhuis van Herentals blijven ter observatie nadat hij in Luik-Bastenaken-Luik twee ribben en zijn schouderblad brak. Ook heeft Alaphilippe een klaplong. “Die langere observatieperiode is nodig voordat een plan gemaakt kan worden over zijn herstel”, aldus het team.

Eerder vandaag gaf Franck Alaphilippe, de neef en tevens trainer van de Franse kopman, al een update nadat hij via een videoverbinding contact had met de wereldkampioen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Michelangelo 26 april 2022 om 13:41

Tegenvaller dit. Hij wilde natuurlijk na zijn debacle bij DSM graag debuteren in een grote ronde. Giro dus niet, de plekjes in de TdF ploeg zijn duur (en wil je dat zijn eerste grote ronde laten zijn). Vuelta wellicht, maar ook daar is de vraag hoeveel ruimte daar is als ze klassementsambities hebben en eventueel nog wat sprintersmateriaal mee willen nemen.

0
ChefSpijker 26 april 2022 om 13:49

Juist als ze klassementsambities hebben is er toch ruimte voor een Ilan. Zoveel goede klimknechten heeft Quick-Step ook weer niet. Mauri rijdt al de Giro en doet vast nog geen twee grote rondes, Masnada komt misschien dit jaar niet meer in actie, Knox is sowieso niet meer vooruit te branden. Dan houdt het bij een Cattaneo en Vervaeke wel op.

0
Wheely 26 april 2022 om 14:07

Ik denk dat hij met een twee keer zo sterke kaak terugkeert als ik de geruchten moet geloven, dat wordt een bijtertje!

0
Voorgeborchte 26 april 2022 om 14:11

Vanwilder is toch ook niet voor het geluk geboren…

0
Gelei 26 april 2022 om 14:33

Wilco Van Wilder

0
Brigand 26 april 2022 om 15:02

Van Wilder is op uitdrukkelijk verzoek van Remco Evenepoel binnengehaald bij Quick Step . Ze zijn al bevriend sinds hun juniorenperiode . Vermits Remco dit jaar de Vuelta op zijn programma heeft staan lijkt het mij dan ook meer dan waarschijnlijk dat zijn maatje Van Wilder eveneens aan de start zal staan van de Vuelta .

0
Michelangelo 26 april 2022 om 16:35

Uiteindelijk is het een andere afweging dan “die is vriendjes met die” in een professionele wielerploeg, althans dat lijkt me.
Evenepoel, Vervaeke en Cattaneo of Masnada voor het Remco-deel
Sprinter X, leadout en minimaal nog 1 andere renner voor de sprints. Weet niet wie er naar de TdF gaan, maar bijvoorbeeld Senechal en Cavagna als aanvulling voor Cav of Jakobsen.

En dan zijn er nog 2 plekjes in te vullen voor een berg goede renners. Haalt Alaphillipe de TdF? De plekjes zijn duur…

Neemt niet weg dat ik hoop dat Van Wilder een plekje krijgt. Het rijden van een grote ronde is echt een belangrijke stap in zijn ontwikkeling. Daarom dan ook extra jammer dat hij de Giro niet gaat halen. Waar ze volgens mij zonder groter doel starten: enkel gaan voor etappezeges, dagprijzen, truien en aandacht.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone