“Ik hoopte dat ik niet hoefde te lijden”
dinsdag 22 juli 2008 om 20:16

“Ik hoopte dat ik niet hoefde te lijden”

Zondag 20 juli, om half 4 ’s middags, gebeurde het. Oscar Pereiro Sio slipte, miste een bocht en maakte een enorme smak, een aantal meter verder op de lager gelegen weg. Vandaag gaf hij voor het eerst zijn commentaar.

“Ik reed harder dan enkele anderen. Damiano Cunego maakte een onverwachte beweging en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik vloog over de vangrail en zag een enorme diepte. Ik hoopte bewusteloos te zijn voor ik de grond zou raken.”

Maar zo erg als hij gevreesd had bleek het niet te zijn. Pereiro was al snel weer bij bewustzijn en werd naar het ziekenhuis van Turijn vervoerd.

Hier bleek dat hij verschillende breuken in de arm en schouder heeft. Hiervandaan werd hij maandagnacht per vliegtuig naar Vigo in Spanje vervoerd. Veel meer dan bovenstaande kon hij zich niet meer herinneren, behalve dan het volgende: “Ik kreeg een visioen. Ik dacht dat ik zou doodgaan en hoopte dat ik niet hoefde te lijden”.

Dit bleek dus allemaal mee te vallen. Het is wel de vraag of hij na zijn terugkeer in het peloton nog net zo onverschrokken zal dalen.

RIDE Magazine