Ide Schelling als neoprof naar BORA-hansgrohe

dinsdag 10 september 2019 om 10:05
Ide Schelling als neoprof naar BORA-hansgrohe

foto: Cor Vos

Ide Schelling heeft een tweejarig contract getekend bij BORA-hansgrohe. Momenteel is de jonge Nederlander aan zijn derde seizoen bezig bij SEG Racing Academy. De Duitse WorldTour-ploeg hoopt dat hij in de toekomst het team meer diepte kan geven in bijvoorbeeld de Ardennenklassiekers.

Het is een droom die uitkomt om over te stappen van SEG Racing naar BORA-hansgrohe”, laat Schelling weten in een persrelaas, waarin de ploeg de komst van de Nederlander aankondigde. “De afgelopen drie seizoenen waren geweldig voor me, een periode waarin ik groeide als fietser maar ook als persoon. Maar ik kan niet trotser zijn nu dat ik de stap naar de WorldTour ga maken met een van de beste teams. Het was een makkelijke keuze om te kiezen voor BORA-hansgrohe.”

“Mijn huidige ploeg is als een familie voor me, maar ik heb het gevoel dat mijn volgende ‘familie’ al klaarstaat. Een doorslaggevende factor in mijn beslissing was de strategische aanpak van de ploeg. Al bij onze eerste ontmoeting had het team een plan over hoe mijn ontwikkeling vorm zou krijgen en hoe we in de toekomst zouden samenwerken. Dat maakte echt indruk. Het is een eer om de komende jaren voor de ploeg te rijden, naast enkele van de grootste sterren van de sport.”

Veelzijdigheid
Volgens teambaas Ralph Denk valt de Nederlander vooral op door zijn veelzijdigheid. “Momenteel weet men niet precies waar ons avontuur met hem toe leidt, maar hij beschikt over veel capaciteit. In het komende seizoen moeten we hem eerst voldoende voorbereiden op koersen op WorldTour-niveau. Ik hoop dat hij onze ploeg meer diepgang kan geven in de heuvelklassiekers bijvoorbeeld, waar hij een rol kan spelen in de ondersteuning van het team.”

Schelling is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij SEG Racing Academy, nadat hij in 2016 naar de zevende plaats reed tijdens het WK wielrennen voor junioren in Qatar. In zijn eerste jaar bij de ploeg won hij het bergklassement in de Tsjechische rittenkoers GP Priessnitz spa. Dit seizoen was hij onder meer elfde in de Ronde van Drenthe, zesde in de Ronde de l’Isard en achtste in de Giro Valle d’Aosta. Ook reed hij enkele korte uitslagen in de Giro d’Italia voor beloften.

Dit artikel delen:

13 Reacties

LutsenkoFan 10 september 2019 om 10:20

Interessant, is een aanvallende renner met niet echt een specialiteit maar wie weet kan hij zich nog specialiseren en daarin uitgroeien tot de (sub)top.

koerspet 10 september 2019 om 10:31

Proficiat Ide!
Leuke, frisse renner, doet me denken aan Michael Boogerd, ook een Hagenees. Koerst aanvallend. Ben benieuwd hoe hij zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Dayer Quintana 10 september 2019 om 10:39

Hele mooie kans denk ik. Komt in een erg ambitieuze ploeg met heel veel kwaliteit terecht. Veel succes, Ide!

Celestino 10 september 2019 om 10:43

Super! Gefeliciteerd Ide en veel succes. Wederom klasse van SEG Racing Academy, doorstromer nummer 5 dit jaar.

Greg4ever 10 september 2019 om 11:01

Over veelzijdig gesproken… hij won onlangs nog de NL crit race (fixed gear) in Roosendaal en dubbelde daarbij zowat t peloton… en had veel lol, want reed de hele wedstrijd met een brede lach op zijn gezicht

Succes Ide!

HoofdIsVrij 10 september 2019 om 11:10

Mooie move. Eerste Nederlander voor Bora en voorgangers?

Grobbel 10 september 2019 om 11:27

Huub Duyn heeft nog ooit een jaartje voor voorloper Team NetApp gereden. Maar dat was in 2010 toen het zelfs nog gewoon een CONT-ploeg was.

Chris Van Uden 10 september 2019 om 11:22

Veel succes Ide!

Guushovd 10 september 2019 om 15:58

'jonge Nederlander', eenentwintig jarige Nederlander, had veel informatiever geweest.

Dolledriesoldebroek 10 september 2019 om 16:34

Zo, mooie move! Had dit zelf niet 1,2,3 kunnen bedenken! Veelzijdig is die zeker en bij deze ploeg met toppers komt die goed terecht!

SnellePelle 10 september 2019 om 20:47

SEG heeft het maar toch weer voor elkaar. Zeer benieuwd wat ze aan Schelling kunnen bijschaven bij Bora. Ik had hem mogelijk ook bij EF zien tekenen, maar deze pretface zal gezien de Tietema filmpje heel goed passen bij de Duitse formatie.

Martijn Arensman 10 september 2019 om 21:12

Lekker Ide!!

Mooi ploegje voor jou man, maak er wat moois van.

west 10 september 2019 om 21:37

Pas 21 jaar, geen uitzonderlijk-uitzonderlijk talent, dus ik zeg, had beter nog twee jaar belofte kunnen blijven. We merken het wel als hij einde contract is, maar ik vrees dat de aansluiting voor al die 20- / 21-jarigen (Vansevenant, Ries, Peak Zimmerman) die sinds dit jaar helemaal hip zijn, maar geen absurd uitzonderlijke uitslagen kunnen overleggen, heel pittig gaat zijn.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone