Hushovd: “Ik ben nieuwsgierig naar Bos”
zondag 27 december 2009 om 18:31

Hushovd: “Ik ben nieuwsgierig naar Bos”

Thor Hushovd gaat dit seizoen goed opletten wat Theo Bos kan. De 26-jarige Nederlander kan na zijn overstap naar Cervélo een bedreiging gaan vormen voor de 31-jarige Noor, die dit jaar vaak de enige kopman was in massasprints. Maar naast Heinrich Haussler is er nu ook Theo Bos. In ieder geval heeft de Nederlander al enige scepsis bij Hushovd weg kunnen nemen.

Hushovd keek hem namelijk met schuine ogen aan, toen hij hoorde dat dit de man van het ‘Impey-incident’ was. “Maar nu ik hem heb leren kennen, zie ik hem echter als een ontzettend aardige jongen. Laten we dus hopen dat het een eenmalige gebeurtenis was”, vertelt hij aan het Noorse TV2.

Nadat Bos had gekozen voor Cervélo in plaats van Rabobank, ging het verhaal dat hij een treintje beloofd had gekregen. Maar Hushovd is niet bang voor de Nederlander. “Ik ben benieuwd hoe het programma van Bos zal zijn. Het zal interessant zijn om te zien wat hij kan. Bij mijn weten kwam hij in de laatste races van het seizoen een beetje tekort.”

Volgend jaar mikt Hushovd eerder op een grote klassieker dan de groene trui, die hij te ver weg vindt. “Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn in het bijzonder mijn hoofddoelen. Ik was er het afgelopen jaar erg dicht bij.”

RIDE Magazine