Human Powered Health maakt zich geen zorgen om ProTeam-licentie

donderdag 20 oktober 2022 om 10:31
Human Powered Health maakt zich geen zorgen om ProTeam-licentie

foto: Cor Vos

De UCI maakte woensdag bekend dat veertien ploegen een ProTeam-licentie hebben aangevraagd. Opvallend: bij de aanvragen voor een ProTeam-status ontbreekt Human Powered Health. De Amerikaanse formatie maakt zich echter geen zorgen om zijn ProTeam-licentie.

“Het klopt, Human Powered Health ontbreekt op de voorlopige lijst van UCI-ploegen die een aanvraag hebben ingediend voor een ProTeam-licentie. Geen paniek, we zullen ook volgend jaar weer uitkomen op ProTeam (bij de mannen) en WorldTour (vrouwen) niveau”, laat de ploeg weten via social media.

Bankgarantie 
De formatie moest wat langer wachten op een bankgarantie en kon zo niet op tijd de juiste documenten aanleveren. “We zijn dit jaar van bank veranderd, maar het duurde allemaal wat langer dan aanvankelijk gedacht. De financiering voor 2023 is in orde en de bankgarantie is inmiddels verwerkt. We zijn al volop aan het plannen met oog op komend seizoen.”

De UCI benadrukt dat de ploegen tot het einde van de registratieprocedure de kans hebben om de benodigde papieren nog in te leveren. In de eerste helft van december bepaalt de licentiecommissie van de UCI of ploegen aanspraak maken op hun aangevraagde licentie. Ook B&B Hotels-KTM heeft al laten weten druk bezig te zijn de vereiste documentatie in orde te maken.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone