Hugo Hofstetter is nieuwe Exterioo Cycling Cup-leider: “Jumbo-Visma reed niet om te winnen”

zondag 13 maart 2022 om 18:01
Video

Hugo Hofstetter was de te kloppen man in de Ronde van Drenthe 2022. De kleine Franse sprinter van Arkéa Samsic stak in blakende vorm. Dat etaleerde hij ook in de finale van de Nederlandse koers, maar hij was niet opgewassen tegen alle aanvallen op zijn persoon. “Ik heb wel twintig sprints gereden vandaag, iedereen keek naar mij”, zuchtte Hofstetter na afloop bij WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De Fransman – die in de Exterioo Cycling Cup eerder tweede werd in Le Samyn en derde in de GP Monseré – vond dat Jumbo-Visma te veel op hem gefocust was en dus niet reed om te winnen. “Ik kon niet overal meer op reageren. Ik ken Dries Van Gestel (de winnaar, red.) een beetje. Toen hij ging dacht ik: ‘Pff, dan wint hij maar’. Voor mij was dat oké, want dan zou Jumbo-Visma niet winnen.”

“Ik ben blij voor hem”, zegt Hofstetter over Van Gestel. “Dries is erg sterk. Ik heb dan liever dat een aanvaller wint, in plaats van iemand van Jumbo-Visma. Ik baal alleen dat ik de tweede plaats niet kon pakken. Ik begon de sprint van iets te ver en daarna liepen mijn benen vol.”

Hugo Hofstetter verloor de sprint om plek twee van Barnabás Peák – foto: Cor Vos


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

11 Reacties

Murcia 13 maart 2022 om 18:10

Tja Hugo, je bent de snelste man in de kopgroep en wint dan niet eens de strijd om plek twee. Dan is het hoog van de toren blazen wel wat goedkoop en wees eerlijk en zeg dat je ook niet mee kon met Van Gestel ipv te suggereren dat je hem liet winnen.

0
Lalsacien 13 maart 2022 om 18:17

Ik kon niet meer overal op reageren. Pff..
Hij is gewoon teleurgesteld.
Maar eigenlijk was het al 10km voor de finish duidelijk dat hij op de limiet zat.

0
platteprijs 13 maart 2022 om 18:14

Verhaal van een teleurgesteld renner. Hij is ervaren genoeg om te weten wat het lot is van de snelste renner uit de kopgroep. Jumbo reed echt wel om te winnen, maar was tactisch niet sterk genoeg en misschien dat de benen uiteindelijk ook niet echt goed waren, want Eenkhoorn is nog niet op zijn sterkst, dat is duidelijk. En Roosen is gewoon niet goed genoeg.

0
Daniel17 13 maart 2022 om 18:14

Ik vond juist dat JV goed reed, constant aanvallen ipv met snellere mannen naar de streep te gaan.

0
rahimns 13 maart 2022 om 18:14

Ik heb dan toch echt naar een andere koers gekeken, ze hebben er alles aan gedaan om van Hofstetter af te komen en alleen was Van Gestel iets slimmer. Maar wat hij gewild dan dat JV hem in een gestrekte draf mee hadden genomen naar de finish.

0
Napoleon 13 maart 2022 om 19:05

Dat had hij vast mooi gevonden.

0
Franco Ballerini 13 maart 2022 om 18:25

Hofstetter heeft een goed punt. Maar hoe groot de naam van TJV nu ook in het peloton is, de ploeg heeft zeer weinig winnaars.

0
Craig Vanderswag 13 maart 2022 om 19:35

Lekker rennertje hoor, deze kerel. En niet bang om mee toe koersen. Die zou niet misstaan bij Intermarché of Wallonie-Bxl.

0
meqadon 13 maart 2022 om 19:57

We weten ondertss allemaal jumbo tactisch niet de sterkste ploeg is.

0
Lalsacien 13 maart 2022 om 20:05

Ik ben het zelden met je eens dus misschien kun je voortaan gewoon met IK beginnen. Ook al ben ik het wel met je eens…

0
FDJ 13 maart 2022 om 21:41

Hij vergeet hier ook even dat Jumbo met een deel van de beloftenploeg reed. Ik vond dat deze jonkies met Pluimers en Van belle een hele goede koers gereden hebben en Boven was gevallen. Al bij al heeft het toevoegen van al die rondjes rondom de VAM berg wel echt een toegevoegde waarde aan deze koers gegeven

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone