Hovelynck stopt met wielrennen na overlijden Weylandt

dinsdag 10 mei 2011 om 10:38

Kurt Hovelynck zet per direct een punt achter zijn professionele wielerloopbaan. De 29-jarige Belg heeft dit besloten nadat zijn vriend Wouter Weylandt gisteren in de Giro d’Italia een dodelijke valpartij maakte. Hovelynck maakte zijn beslissing bekend tegenover de VRT.

“Ik ben weer iemand verloren met wie ik ging fietsen. Het is genoeg geweest”, aldus Hovelynck, refererend naar de dood van zijn vrienden Frederik Nolf en Dimitri de Fauw, die beiden in 2009 het leven lieten.

Zelf keek Hovelynck de dood ook al eens in de ogen, toen hij in het voorjaar van 2009 op de training een zware val maakte en daarbij in coma raakte. Destijds was het Weylandt die het leven van zijn vriend redde. “Wouter heeft toen de hulpdiensten gebeld en erbij gezegd dat ze een MUG moesten sturen, geen gewone ziekenwagen. Dat redde mijn leven. Jammer dat ik nu niet hetzelfde voor hem heb kunnen doen.”

Dit seizoen was Hovelynck actief voor het continentale Donckers Koffie-Jelly Belly. Daarvoor kwam de 29-jarige Belg uit voor onder meer Topsport Vlaanderen en Quick Step.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone