Houdt Europees reisverbod Amerikaanse wielrenners uit koers?

zaterdag 27 juni 2020 om 19:59
Houdt Europees reisverbod Amerikaanse wielrenners uit koers?

foto: Cor Vos

De EU maakt op 1 juli bekend voor welke landen het reisverbod wordt opgeheven. Goed nieuws, maar het is nog allerminst zeker dat de Verenigde Staten tussen deze landen zal zitten. Het aantal coronagevallen ligt in de Verenigde Staten namelijk nog steeds hoog. En dat zorgt mogelijk voor problemen bij enkele Amerikaanse wielrenners.

Volgens de New York Times heeft de Verenigde Staten de lijst niet gehaald omdat er dagelijks nog meer dan 100 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners zijn. De krant meent echter wel dat er uitzonderingen worden gemaakt voor gezondheidsmedewerkers, studenten, diplomaten en mensen die wegens familieredenen weer terug naar Europa moeten reizen. Wielrenners voldoen dus niet aan deze criteria.

Een aantal wielrenners, waaronder Sepp Kuss en Chad Haga, vertoeven al in Europa, maar voor onder meer Tejay van Garderen, Brandon McNulty, Neilson Powless en Quinn Simons kan het wel eens lastig worden om terug naar Europa te reizen, meent CyclingNews. Zij dreigen ook de belangrijke trainingskampen in aanloop naar de grote rondes met hun teams te moeten missen.

EF-baas Jonathan Vaughters bevestigde aan het nieuwsmedium dat zijn ploeg er alles aan doet om de coureurs voor 1 juli terug naar Europa te halen, omdat het anders nieuwe onzekerheden met zich meebrengt. Ben King (NTT Pro Cycling) slaagde er vorige week nog wel in om van de Verenigde Staten naar Italië te reizen.

Eind mei vreesden Colombiaanse wielrenners eveneens om niet meer in Europa te geraken, maar toen regelde de Colombiaanse wielerbond een chartervlucht om de coureurs naar Europa te halen.

Dit artikel delen:

13 Reacties

LB108 27 juni 2020 om 20:28

Net als de colombianen komen die zonder probleem in Europa, kalmeer allemaal eens!

Panache 27 juni 2020 om 20:53

Bij Colombia was het probleem niet een inreisverbod (appels-peren).

LB108 27 juni 2020 om 21:05

Ja maakt niet uit. Ze komen er. Denk je echt dat er nu geen Amerikanen overvliegen..?

Titaantje 27 juni 2020 om 21:40

Als Colombia die lijst niet haalt, wat me waarschijnlijk lijkt, dan zou dit ook voor hen gelden. Het uitreisverbod is dan opgelost, maar het inreisverbod niet.

Arie den Blanken 28 juni 2020 om 09:40

Maakt niet uit , zal me een zorg zijn als alles van de andere kant van de Atlantische Oceaan moet weg blijven. Liever zelfs want daar zijn momenteel nog de meeste besmetttingen.

AdZ 27 juni 2020 om 20:39

Ik zou niet weten waarom voor hen een uitzondering moet worden gemaakt. Testen, naar binnen en dan voldoende lang in quarantaine. Don’t blaim us, blaim US government

FDJ 27 juni 2020 om 20:47

Ik hoop ook gewoon dat ze in Europa die chartervluchten weigeren. In Zuid Amerika loopt het volledig uit de hand. Een wielerkoers is dan geen reden tot uitzondering als er in een land heel veel mensen door Corona worden getroffen zowel qua gezondheid als financieel. Amerikanen sowieso daar laten. Omgekeerd heeft Trump het inreisverbod ook verlengd.

Wat hier is kan deelnemen, wat niet kan het niet. We hebben het virus in Europa goed onder controle en in andere delen van de wereld duidelijk niet.

ChefSpijker 28 juni 2020 om 00:08

Dat er in een land veel besmettingen zijn zegt toch niets over een individu. Als mensen in zo'n charter twee weken in huis zijn gebleven en meerdere malen negatief getest hebben, kun je ze prima toelaten.

FDJ 28 juni 2020 om 09:34

Eerder omgekeerd. Twee weken na aankomst hier in Quarantaine en testen testen testen.

Gezien het feit dat ook veel mensen eigenlijk zonder symptomen positief testen op Corona ben ik tegen het halen van mensen uit het epicentrum van het virus. De Colombianen waren bijna allemaal in Europa tijdens de uitbraak in Europa. Dat zijn ze doorgaans het hele seizoen, maar ze kozen er nu bewust voor terug te keren. Dan is dit 1 van de risico’s.

Arie den Blanken 28 juni 2020 om 09:42

FDJ: volledig eens. Laat ze a.u.b. weg blijven. Voor ons zal de amusementswaarde van de wedstrijden op TV er niet anders door zijn.

Cyclinglife 27 juni 2020 om 21:39

Amerika dacht toch ook niet aan de wereld toen het zijn grenzen sloot? Ze hadden hun eigen veiligheid voorop staan en dat het mensen kon benadelen door het zo rap te doen maakte ze geen snars uit. Want de gezondheid van de amerikaan stond op het spel. En om eerlijk te zijn is dat geen slechte instelling, gezondheid en veiligheid van je regio beschermen. Dus kan het niet anders dan dat amerika vol trots is dat wij simpele niet Amerikanen hun methodes hanteren.

Arie den Blanken 28 juni 2020 om 09:45

De VS is altijd de meest imperialistische natie op deze aardbol geweest en is dat nog steeds.

josi 29 juni 2020 om 11:05

@Arie, Je maakt een grapje, neem ik aan?

Headlines

Materiaalzone

Populair