Horner tevreden over debuut voor Airgas-Safeway

donderdag 9 april 2015 om 13:24
Horner tevreden over debuut voor Airgas-Safeway

foto: Airgas-Safeway

De 43-jarige Chris Horner zit weer terug op de fiets. De voormalig winnaar van de Ronde van Spanje verkaste deze winter van Lampre-Merida naar het Continentale Airgas-Safeway en maakte afgelopen nacht voor die ploeg zijn debuut in de Redlands Bicycle Classic. “Het was een goede start van mijn seizoen”, vertelde Horner na afloop van de race tegen Cyclingnews.

Horner zou aanvankelijk zijn debuut voor het Amerikaanse continentale team maken tijdens de Ronde van Mexico, maar die wedstrijd werd op het laatste moment geannuleerd. De laatste wedstrijden die Horner vorig seizoen reed waren de Canadese World Tour-wedstrijden van Québec en Montreal, waarna Lampre-Merida bekend maakte zijn contract niet te willen verlengen.

De ‘Redlands Classic’ is uiteraard van een heel ander kaliber, maar staat al wel vier maal op de erelijst van Horner. Uiteraard wil hij daar graag een vijfde overwinning aan toe voegen: “Dit is een zware wedstrijd, mijn eerste van dit seizoen. Ik heb liever een wat gelijkmatiger tempo, maar hier is het steeds vol gas en dan weer stilvallen. Niet ideaal voor mij, maar ach zo gaat dat hier”, zegt Horner nuchter.

De etappe werd overigens gewonnen door Sebastiaan Haedo (Team Jamis-Hagens Berman). Horner finishte keurig in het peloton.

Dit artikel delen:

8 Reacties

west 9 april 2015 om 15:37

Tijdrit van morgen denk ik net iets te kort voor Horner. (Ik ga voor mijn “nieuwe” favoriet Rugg.)

Purito 9 april 2015 om 15:44

Blijft jammer dat deze man niet meer in de WT rijdt. Natuurlijk begrijpelijk, maar het is toch een smaakmaker.

heuvelcolombia 9 april 2015 om 16:37

Uiteindelijk zie ik het nadeel er niet van in dat hij niet meer in de WT rijdt. Normaal gesproken mag hij Utah, California en Pro Cycling Challenge namelijk gewoon rijden dit seizoen.

west 9 april 2015 om 16:46

@heuvel
Als dat je ambitie is… Misschien heeft een “Grand-Tour-Winnaar” nog wel andere ambities.

Purito 9 april 2015 om 18:17

@heuvelcolombia
Dat is nu juist het probleem: die koersen mag hij niet rijden. Althans, California is al definitief weg voor die ploeg. Ze hebben namelijk geen wildcard gekregen.

Marathoner 9 april 2015 om 18:59

Horner heeft twee jaar geleden begrijpelijk maar ook bewust ervoor gekozen om zijn marktwaarde te verzilveren, door een vorstelijk salaris te eisen. Dit is een consequentie van die keuze. Jammer voor hem, deels ook voor de sport.

Coldeportes 9 april 2015 om 20:44

Is dit echt nieuwswaardig?

zoetepap 10 april 2015 om 02:23

Goed voor een polletje…wie gaat er het langst mee…Horner of Rebellin?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair