Hoogland en Lavreysen al in achtste finales uit sprinttoernooi

Hoogland en Lavreysen al in achtste finales uit sprinttoernooi

Harrie Lavreysen - foto: KNWU

vrijdag 2 maart 2018 om 17:26

Voor Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen zit het sprinttoernooi van het WK baanwielrennen er al op. Beide Nederlanders werden in Apeldoorn uitgeschakeld in de achtste finales, nadat ze in de kwalificatie nog de snelste (Hoogland) en de vierde (Lavreysen) tijd neergezet hadden.

Hoogland werd in de achtste finale met 19 duizendsten van een seconde verslagen door Maximilian Levy uit Duitsland. Lavreysen gaf 22 duizendsten toe op de Nieuw-Zeelander Edward Dawkins. Omdat deze ronde over één heat ging, was het daarna direct afgelopen.

Favorieten
De Nederlanders behoorden tot de favorieten voor eremetaal. Het sprinttoernooi resulteerde vorig jaar namelijk in een zilveren medaille voor Lavreysen, die destijds in Hong Kong zijn WK-debuut maakte. Hij bevestigde afgelopen winter dat die podiumplaats bepaald geen uitschieter was. Zo won hij in november in Manchester het sprinttoernooi en is hij de nummer één op de UCI-ranking sprint. Ook Hoogland boekte een wereldbekersucces op de sprint in Milton en was tweede tijdens de Europese kampioenschappen.

Het sprinttoernooi wordt zaterdag afgerond, zonder de twee Nederlandse deelnemers.

Dit artikel delen:

3 Reacties

gianni 2 maart 2018 om 17:46

Zonde, kruit al verschoten op dag 1. Wel mooi kruit…

Lennimator 2 maart 2018 om 18:21

wat kloten…

jp.vanoosterhout 2 maart 2018 om 18:37

het begin was goed,het vervolg is minder ! maar er komen nog 2 dagen..we blijven optimistisch

Headlines

Materiaalzone

Populair