Hoogerland ziet overgang naar Roompot als formaliteit (update)

woensdag 13 augustus 2014 om 23:58

Johnny Hoogerland heeft al eens gesprekken gevoerd met de initiatiefnemers van het vandaag uit de grond gestampte Roompot-Orange Cycling Team, maar een contract is nog niet getekend. Eerder vandaag al gaf Roompot-directeur Jurgen van Cutsem tegenover Omroep Zeeland aan de ploeg deels een Zeeuws gezicht te geven. Hoogerland is volgens van Cutsem een prima renner voor de ploeg. Hoogerland: ”Als er dan niks gaat kriebelen, dan klopt er iets niet denk ik.”

Naast dat de ploeg een hoofdsponsor uit Zeeland heeft aangetrokken, is de voormalig Nederlands kampioen gecharmeerd van de initiatiefnemers. ”Het gaat om een Zeeuws bedrijf, en met mannen als Breukink, Boogerd en Van Poppel die een hele erelijst hebben als wielrenner. Als er dan niks gaat kriebelen dan klopt er iets niet denk ik”, zegt hij tegenover Omroep Zeeland.

Naast Hoogerland zou er nog een renner uit Zeeland zich aan kunnen sluiten bij Roompot-Orange Cycling Team. ”Er is één Zeeuwse renner die nog geen prof is en die denk ik de leeftijd en de klasse heeft. Dat is Brian van Goethem”, vertelt Hoogerland. ”We hebben meer Zeeuwse talenten, maar hij is de enige die er ook klaar voor is.” Michael Zijlaard meldde op de persconferentie van vanmiddag dat Van Goethem (Metec-TKH) bericht kan verwachten, aldus de provinciale omroep.

Zelf zegt de 23-jarige Van Goethem tegen Omroep Zeeland dat hij wel interesse heeft in een overstap naar de nieuwe Nederlandse ploeg. ”Ik ben nog niet gebeld, maar ik hoop zeker op een telefoontje”, zegt hij.

Update 23:58 uur
”Ik heb nog niet getekend, maar laten we dat als een formaliteit zien”, zegt Johnny Hoogerland over de mogelijke overstap van zijn huidige ploeg Androni Giocattoli naar Roompot-Orange Cycling Team. Dit vertelt de Zeeuw in het EO-programma Knevel en Van den Brink. Ook ploegleider Michael Boogerd gaf nadrukkelijk aan dat de komst van de voormalig drager van de bolletjestrui in de Tour naar de nieuwe wielerploeg niet ver weg meer is.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone