Hoogerland onderbreekt Spaans trainingskamp voor verkiezing

donderdag 26 november 2009 om 21:58

Hoewel hij al een week op trainingskamp is, onderbreekt Johnny Hoogerland dit om maandag in Nederland te zijn. Dan wordt namelijk de Nederlands Wielrenner van 2009 gekozen. PZC haalde poolshoogte bij de revelatie van dit jaar.

“Ik kom genoeg renners tegen die hier in de buurt zitten, ook van onze ploeg, maar ik train liever alleen. Het is hier elke dag zo’n twintig graden en ik gooi net een blok hout in de open haard”, klinkt het vrolijk bij Hoogerland. De 26-jarige klimmer heeft het naar zijn zin aan de Spaanse kust bij Calpe.

Niet zo gek ook, want het bekende Benidorm ligt maar een paar kilometer verder. Maar daar heeft Johnny niets mee te maken. “Ik heb gisteren nog een dag gehad van zeven uur, een beetje langer dan ik had gepland, maar toen voelde ik dat mijn conditie nog belachelijk goed is.”

“Ik ben hier vrijdag aangekomen en geloof het of niet: op die eerste dag stonden ze met twee man van de UCI aan de deur voor een dopingcontrole. Vorig seizoen heb ik in het hele jaar drie controles out of competition gehad. Maar dit is alleen maar goed hoor. Ik hoorde dat ze ook op weg waren naar Valverde en Sánchez.”

Hoorde hij ook iets over de dopingperikelen op het Iberisch schiereiland? “Ja man, da’s nogal een affaire hier. En ik las dat er ook een inval is gedaan bij Garcia Acosta. Ik hoop echt dat ze bij hem niets hebben gevonden hoor. We beschouwden hem een beetje als vriend tijdens de Vuelta. Jens Mouris en ik zijn nog met die verschrikkelijk ouwe kop op de foto gegaan.”

Voor het predicaat ‘Wielrenner van 2009’ strijdt Hoogerland met Robert Gesink en Lars Boom. Of hij wint of niet, een vliegtuig terug is al geboekt. “Als ik hoor hoe het in Nederland is, dan is het ideaal om hier te kunnen trainen. Ik deed het toch al vaak hoor, ook al omdat het een prachtige streek is, alleen dit jaar nog iets langer en intensiever.”

Als het aan de WielerFlits-leden ligt, zal Hoogerland overigens zonder prijs naar Spanje terugkeren:

Poll: Wie moet Nederlands wielrenner van het jaar worden?
Robert Gesink: 56% (114 stemmen)
Johnny Hoogerland: 34% (69 stemmen)
Lars Boom: 9% (19 stemmen)

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair