Hoogerland krijgt schadevergoeding voor prikkeldraadincident

woensdag 5 november 2014 om 08:56

Johnny Hoogerland heeft een schadevergoeding gekregen voor het prikkeldraadincident in de Tour de France van 2011. Dat zegt de Nederlander tegenover Helden Online. “Het heeft heel lang geduurd, maar ik ben blij dat het allemaal achter de rug is. Ik heb begrepen dat verzekeringskwesties vaak nog veel langer duren. Het doet er niet toe, het is nu opgelost.”

In de negende etappe van de desbetreffende Ronde van Frankrijk zat Hoogerland met vier anderen in de ontsnapping. De Zeeuw werd echter vroegtijdig uitgeschakeld nadat hij in het prikkeldraad vloog door een onbezonnen actie van een volgwagen. Een lange juridische strijd volgde, maar daar is nu een eind aan gekomen. Hoogerland heeft een schikking getroffen met het bedrijf waarbij de auto die verantwoordelijk was voor het ongeluk is verzekerd.

“Dat geld interesseert me niet. Ik ben gewoon blij dat ik er een streep onder kan zetten”, verklaart Hoogerland. “Het is niet zo dat ik steeds verzekeringsbrieven thuis kreeg of zo, maar eens in de zoveel tijd werd ik er toch mee geconfronteerd, bijvoorbeeld als mensen of de media ernaar vroegen. Zo was ik onbewust toch geregeld met de zaak bezig. Dat is nu gelukkig klaar.”

Dit jaar kwam de 31-jarige Zeeuw uit voor Androni Giocattoli – Venezuela, maar daar kende hij – naar eigen zeggen – een slecht seizoen. In 2015 zal Hoogerland het shirt van Roompot Orange Cycling Team dragen.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair