Hoogerland: “Het wordt een lang seizoen”

woensdag 30 november 2011 om 15:32

foto: Sirotti

Na het allerminst anonieme seizoen 2011, waarin Johnny Hoogerland voor het internationale publiek doorbrak met een bergtrui in de Tour de France en de daarop volgende val in het prikkeldraad, kijkt de Zeeuw uit naar een nieuw jaar. In 2012 wil hij zowel de Olympische Spelen als het Wereldkampioenschap meemaken.

“Ik ben nog maar net begonnen met serieus trainen, momenteel zo’n drie uur per dag”, vertelt de Vacansoleil-renner aan Cyclingnews. Hij wil het seizoen later beginnen om in Londen en het WK in vorm te zijn. “In december zal ik 10 dagen met het team gaan trainen en nog meer in januari. Ik begin mijn seizoen in de Ronde van de Algarve, wat later is dan normaal. Maar het gaat een lang seizoen worden met de Spelen en het WK en dus moet ik een flinke reserve houden.”

Dat betekent echter niet dat de man uit Yerseke zijn voorjaar veronachtzaamt. “Zoals gewoonlijk zijn de klassiekers belangrijk. Ik hoop de Waalse Pijl, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik te rijden. Vervolgens rust ik uit in mei voordat ik me op de Tour en Olympische Spelen richt. Meedoen in Londen is één van mijn dromen. Maar dat geldt voor veel van mijn fietsende landgenoten, dus ik moet hard werken om een plaats in het team te veroveren.”

Over 2011 kan Hoogerland overwegend tevreden zijn. “Mijn val in de Tour was een slecht moment, want ik voelde me goed en was blij toen ik de Tour in ging. Ik zal nooit weten wat er had kunnen gebeuren als ik toen niet gevallen was. Ook in de klassiekers, met name de Amstel Gold Race, reed ik goed. Maar het doet pijn dat er geen grote overwinning bij zat en dat wil ik volgend jaar zeker beter doen.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone