Hoogerland: “De Tour wordt moeilijk”

woensdag 24 maart 2010 om 21:43

Kort na de mededeling dat er in de Giro d’Italia geen plaats was voor Vacansoleil, kreeg de ploeg vandaag te horen dat ze ook niet welkom zijn in Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Johnny Hoogerland concludeert dat het dan ook erg moeilijk wordt om de Tour te rijden.

“Het is een erge domper”, vertelt hij aan de NOS. “Eén van de koersen waar ik echt naar uitkeek en dik onderstreept had, valt nu gewoon weg. Ik snap het ook niet, ik kan er met mijn verstand niet bij.” Hoogerland denkt ook al verder. “Dit kan weleens een voorteken zijn voor de Tour. Als je voor Luik aan de kant wordt gezet, dan wordt de Tour ook moeilijk. Samen met het wegvallen van de Giro is dit echt even zuur.”

Had hij dat aan het begin van het seizoen niet al gedacht? “Toen Evans naar BMC ging en er zoveel goede ProContinentale ploegen bijkwamen dacht ik al dat het moeilijk werd. Maar wij zijn zo’n goede ploeg. Vandaag rijden Björn, Wouter en Marco zo goed [Leukemans, Mol en Marcato in Dwars door Vlaanderen].”

Maar dat was niet altijd zo. Is het misschien in Parijs-Nice fout gegaan? “Daar viel het gewoon tegen, iedereen had wat. Dat kan een keer gebeuren. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn.” Toch kijkt de klimmer alweer vooruit. “Nu zijn de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race de speerpunten. En misschien Parijs-Roubaix wel. We gaan het zien.”

En dat terwijl er voor Hoogerland genoeg interesse was van teams die wél zeker zijn van de Tour. “Ik heb geen spijt dat ik heb bijgetekend. Vacansoleil heeft er ook gedacht om ProTour te worden, maar dat had allemaal geen verschil gemaakt. Kijk maar naar Milram, die reden ook Parijs-Nice niet. Het is van zoveel factoren afhankelijk. Er was wel interesse van ploegen die straks de Tour gaan rijden, maar daar denk ik niet meer aan. Integendeel.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair