Hoofdsponsor Jumbo: “Wielerploeg bewijst enorm veerkrachtig te zijn”
dinsdag 30 mei 2023 om 20:48

Hoofdsponsor Jumbo: “Wielerploeg bewijst enorm veerkrachtig te zijn”

Twee dagen nadat hij in Rome de Giro d’Italia op zijn naam schreef, vierde Primoz Roglic zijn grote succes in Nederland. In de ochtend was hij present in het pand van fietsenwinkel Ride Out in Amsterdam waar hij door diverse sponsors en mensen van de ploeg gehuldigd werd. Vervolgens bezocht hij een Nederlands Visma bedrijf in Amersfoort genaamd Pinkweb. Daarna meldde de Sloveen zich voor feestfestiviteiten op het hoofdkantoor van hoofdsponsor Jumbo Supermarkten in Veghel.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Het team, en Primoz Roglic in het bijzonder, heeft opnieuw laten zien enorm veerkrachtig te zijn”, vertelde Ton van Veen, CEO van Jumbo. “Het winnen van de Giro d’Italia is een enorme prestatie waar wij als sponsor alleen maar vol bewondering en trots naar kunnen kijken. Speciaal voor de gelegenheid rollen wij vandaag de roze loper uit voor Primoz Roglic.”

Ton van Veen (tweede van links) viert met Richard Plugge, Primoz Roglic en Merijn Zeeman de Giro-zege.

Met de veerkracht doelde Van Veen op de blessures die Roglic vorig jaar opliep bij zware valpartijen in de Tour de France en Vuelta a España. En ook in de afgelopen Giro d’Italia kwam de Sloveen nog ten val, maar kon hij enkele dagen later in de klimtijdrit alsnog de roze trui veroveren. En ook de ploeg toonde veerkracht nadat in de aanloop naar de Giro d’Italia liefst vijf renners door corona en blessures moesten afzeggen. Zo werd Jan Tratnik daags voor de start aangereden door een auto, waarbij hij een ernstige knieblessure opliep. Met vijf vervangers werd de Giro alsnog gewonnen.

 
3 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2023
Al die voortdurende geheimzinnigheid, en al die vage antwoorden over waardes en gezondheid, doen alleen maar vermoeden dat Primoz daadwerkelijk corona had gedurende de Giro, en dat ze bij Jumbo gezien de Nederlandse arbeidswetgeving als de dood zijn om daarover ook maar iets te lossen.
30 mei 2023
Pfoe, zelfs Wielerflits heeft nog moeite hoe ze nieuws moeten halen uit de Op1 uitzending waarin Primoz Roglic, Merijn Zeeman en Richard Plugge te gast waren. Al werden ze door Thijs van de Brink en fans het vuur aan de schenen gelegd, ze hielden zich op de vlakte. Het enige wat eruit viel te halen was dat Primoz zijn waardes verbeterden naar het einde (dus daarvoor blijkbaar vrij waardeloos waren?), volgens Zeeman en dat Primoz vooral heeft gewonnen dankzij het thuisvoordeel op de laatste dag (en niet zozeer dankzij zijn ploeggenoten?), aldus Primoz zelf.
    31 mei 2023
    ik denk dat zijn waardes verbeterden nadat hij een tijdje sukkelde met de klachten van zijn valpartij.

Reacties zijn gesloten.