‘Hongarije mag in 2022 alsnog start Giro d’Italia organiseren’

donderdag 21 oktober 2021 om 11:49
‘Hongarije mag in 2022 alsnog start Giro d’Italia organiseren’

foto: LaPresse

De Giro d’Italia zal volgend jaar alsnog in Hongarije beginnen. Dat meldt Tuttobiciweb. Het plan was om de Italiaanse ronde in 2020 te laten starten in Boedapest, maar de coronapandemie gooide roet in eten. Ook door een Hongaarse start in 2021 ging een streep.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Hongarije krijgt in 2022 de eerste drie etappes toegewezen. Een van die etappes zal een individuele tijdrit zijn, maar dat is volgens het Italiaanse medium zeker niet de openingsrit. Voor de editie van 2020 was het plan om te beginnen met een tijdrit in Boedapest, om daarna twee ritten-in-lijn af te werken. Daar zal volgend jaar verandering in komen.

Dat de Grande Partenza in een ander land plaatsvindt, zorgt ervoor dat de Giro d’Italia op een vrijdag zal starten. De eerste maandag wordt in dat geval een (extra) rust- en reisdag. Tuttobiciweb verwacht dat het peloton afreist naar het eiland Sicilië om daar de ronde te vervolgen.

In november staat de officiële parcourspresentatie van de Giro d’Italia 2022 gepland. Dit seizoen ging de eindoverwinning naar Egan Bernal.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Alfons Haavers 21 oktober 2021 om 12:04

Ben wel benieuwd naar de Hongaarse etappes, en verder ook naar welke pretendenten voor de eindzege zullen afzakken.

Bernal vermoedelijk Tour, Carapaz dan maar weer eens de Giro? Benieuwd ook met welke kopman Jumbo-Visma aanwezig zal zijn.

bswinkelss 21 oktober 2021 om 12:05

Ik ook, mogelijk met dumoulin en groenewegen. Of anders misschien vingegaard, maar die zullen ze wel naar de tour willen sturen

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone