Holland Cup keert terug in 2019

dinsdag 6 november 2018 om 11:19
Holland Cup keert terug in 2019

De Holland Cup krijgt een vervolg. De competitie van Nederlandse UCI-wedstrijden in de categorie 1.2 wordt in 2019 voor het tweede jaar op rij gehouden. Dat bevestigt de organisatie in een persbericht.

De Dorpenomloop Rucphen, Arno Wallaard Memorial, Ronde van Overijssel en Midden-Brabant Poort Omloop zullen mee doen aan de competitie. De organisatie kijkt momenteel welke wedstrijden nog extra aan het programma toegevoegd kunnen worden. De Nederlandse continentale teams zijn zeker aanwezig. Ook het Engelse Canyon-Eisberg heeft zijn komst naar de diverse Nederlandse wedstrijden al toegezegd. Alle 1.2-koersen in 2019 zullen sowieso online te bekijken zijn, maar mogelijk ook op regionale televisiezenders en/of Eurosport.

De winnaar van de eerste editie van de Holland Cup werd Cees Bol van SEG Racing Academy. Bol maakt komend jaar de overstap naar Sunweb. Ook de nummer twee van het afgelopen seizoen, koerst in 2019 voor een WorldTour-ploeg. Julius van den Berg is al sinds 1 juli jongstleden in dienst van EF Education First-Drapac.

Dit artikel delen:

2 Reacties

brambino 6 november 2018 om 13:01

En als no 4 Harry Tanfield(Canyon) naar Katusha-Alpecin en de als vijfde geëindigde Aksel Nommela(Beat) verkast naar WB Aqua Project. Niet alleen een mooie kweekvijver voor de vaderlandse wielersport dus!

0
Freekie 6 november 2018 om 13:27

Hopelijk gaat Wielerflits ook weer De Proloog doen in de livestreams?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone