Hofland: “Ik zat iets te ver van achteren, daar baal ik van”

donderdag 14 juli 2016 om 23:52
Hofland: “Ik zat iets te ver van achteren, daar baal ik van”

Foto: Sirotti

Terwijl de meeste ogen vandaag gericht waren op de Tour de France, won Moreno Hofland bijna een etappe in de Ronde van Polen. De Nederlander strandde echter op een tweede plaats. “Hij rijdt de snelste sprint, maar wint niet. Dan wringt er toch wel iets”, stelt ploegleider Addy Engels op de website van LottoNL-Jumbo. “Aan de andere kant is het mooi om te zien hoe snel hij is. Hij komt er steeds dichter bij.”

Hofland zelf concludeert dat hij te ver van achteren zat bij de massasprint. “Met nog 1,5 kilometer te gaan, zat er een haakse bocht in”, vertelt hij. “Dennis van Winden en Tom Leezer hebben me in positie gebracht voor dat punt. Ik wist dat er daarna geen ruimte zou komen aan de zijkanten. Ik zat in het midden, ben rustig gebleven en zodra er een gat kwam, heb ik die benut. Ik had genoeg power in mijn benen en kon ver komen, maar uiteindelijk zat ik iets te ver van achteren om de sprint te kunnen winnen. Daar baal ik van.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

AWestie 15 juli 2016 om 00:39

Redelijke kans op de puntentrui gok ik zo? Hij staat nu bovenaan, dus als hij de volgende nog hoog eindigt… Doen ze daar ook aan tussensprints?

Sephiroth 15 juli 2016 om 09:22

Jammer voor Hofland, die zege is ‘m wel gegund, anderzijds hij sprokkelt langzaam aan toch wel mooi wat WT puntjes bij elkaar. Daar brengt hij meer mee dan Dylan.

Hopelijk valt het dit seizoen nog een keer op zn plaats voor die knul

RiGHT 15 juli 2016 om 11:34

Positionering is voorlopig hetgene wat er aan schort bij de TLJ sprinters. Ze zijn snel, misschien wel snel genoeg, maar consistent op de juiste plek zitten bij het sprinten mist nog. In de kleinere koersen lukt het wel, met weinig tegenstand, dan winnen ze ook gelijk regelmatig met duidelijke overmacht. Maar zodra ze tegen ervaren sprinters moeten opboksen zijn ze ineens kansloos. Dat is echt jammer. Valt er niet ergens een goede coach op dit vlak te strikken?

Headlines

Materiaalzone

Populair