Hofland derde in Noorwegen: “Een goed resultaat”

zaterdag 13 augustus 2016 om 10:18
Hofland derde in Noorwegen: “Een goed resultaat”

Foto: Sirotti

Moreno Hofland eindigde gisteren als derde in de tweede etappe van de Arctic Race of Norway. Hij moest alleen Danny van Poppel en John Degenkolb voor laten gaan in de massasprint. “Dit is een goed resultaat”, concludeert Hofland op de website van LottoNL-Jumbo.

“De finale was hectisch en het was onmogelijk om echt een strakke lead-out te maken”, vervolgt hij. “We zijn daar als ploeg goed mee omgegaan en zijn bij elkaar gebleven. Sep Vanmarcke knalde er in de laatste 500 meter nog voorbij, maar ik koos ervoor om in het wiel van Danny van Poppel te blijven. We hebben het goed gedaan als ploeg en ik ben hier tevreden over.”

Ploegleider Frans Maassen is eveneens tevreden. “We hebben er alles aan gedaan om Moreno Hofland zo goed mogelijk af te zetten. Hij zat uiteindelijk in het wiel van Danny van Poppel. Het was een sterke sprint met allemaal toppers en natuurlijk willen we graag winnen, maar ik denk dat Moreno vrede kan hebben met deze derde plaats. Ik vind het een knappe prestatie van hem”, besluit Maassen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

andres 13 augustus 2016 om 10:32

Ga toch weg man, als hij bij Sep in het wiel zit wint hij, dus gewoon een slechte keuze.

McMulenga 13 augustus 2016 om 10:35

3e worden terwijl je had kunnen winnen en blij zijn met het resultaat, dat moet een TLJ coureur zijn!

kelderfan 13 augustus 2016 om 10:43

Op zich is een 3e. plaats natuurlijk niet verkeerd. Maar hij hield eerst ’t wiel van Teunissen niet {die reed echt goed} en daarna zat hij duidelijk in ’t wiel van Sep Vanmarcke. Dus die uitleg klopt niet helemaal.

Turtlehead 13 augustus 2016 om 11:09

Dit soort teksten… Dan liever Dumoulin die in HHH roept dat ie blij is met gou…
Maar er wint een NL-er, dus het is prima.

Tuubke 13 augustus 2016 om 11:48

Voor iemand die de finish niet heeft gezien – zoals ik – is dit een onbegrijpelijke uitleg. Volgens Hofland zijn ze bij elkaar gebleven, maar toen Vanmarcke er voorbij knalde, koos hij (Hofland) er juist voor om niet bij zijn ploeggenoot in het wiel te blijven. Zou het geholpen hebben als hij zich juist wel door Vanmarcke naar voren had laten piloteren?

Poeksel 13 augustus 2016 om 11:59

Wat ik zag was dat de weg iets te smal was op het einde en hij Van Poppel wel keurig volgde, maar geen ruimte had om erlangs te gaan. Of hij wel de macht had weet ik niet. Op zich leek me wel dat hij het goede wiel koos.

BenderBeach 13 augustus 2016 om 12:04

Wat een gezeur: dit is gewoon goed! Als dit Groenewegen was had iedereen geroepen dat knap is en nu is Hofland bijna te slecht voor woorden…

Chaba 13 augustus 2016 om 12:21

Hoop dat Hofland blijft. Misschien niet echte winnaar atm maar in de kleinere rittenkoersen moet het toch een keer lukken zou je zeggen. In ieder geval iemand die toch altijd in de sprint top 10 rijdt.

jvh93 13 augustus 2016 om 13:27

Hofland is dit jaar bijna alleen in de grote wt koersen ingezet en heeft daar toch veel wt punten bij elkaar gefietst (kijk alleen al naar de giro). Hoop dat hij meer kan presteren in de wat kleinere koersen (omwisselen met groenewegen) maar ik ben bang dat het over en uit is voor hem na het aantrekken van lobato

pollekevandenfietspompe 13 augustus 2016 om 14:19

Zucht, wat zijn we weer blij met een derde plek in een etappe van een rondje.
Lotto Jumbo heeft heel snel een nieuwe teamleiding nodig. Met een winnaarsmentaliteit!

vanSpringel 13 augustus 2016 om 15:15

Super jongen !…….. klasse ……….

Headlines

Materiaalzone

Populair