Hofland begint seizoen op Mallorca op weg naar klassiekers

Hofland begint seizoen op Mallorca op weg naar klassiekers

foto: Marcel Koch (archief)

dinsdag 20 december 2016 om 08:54

Lotto Soudal is al druk in de weer met alle programma’s voor de eerste maanden van het nieuwe seizoen. Volgende maand start de Belgische ploeg in Australië, maar ook op Mallorca wordt eind januari al gekoerst. Daar zal Moreno Hofland zijn debuut voor Lotto Soudal maken.

“De Mallorca Challenge bestaat uit vier losse wedstrijden”, zegt manager Sergeant. “Onder meer Tiesj Benoot, André Greipel, Moreno Hofland, Rémy Mertz, Nikolas Maes, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg, Tim Wellens en Enzo Wouters maken deel uit van de selectie voor de Challenge Mallorca. Renners hoeven niet aan alle vier de wedstrijden deel te nemen, voor elk van hen wordt een individueel programma opgesteld.”

Klassiekers
De groep waarmee Hofland naar het Spaanse eiland trekt, lijkt veel op de selectie die toewerkt naar de klassiekers. Tony Gallopin begint echter met de Franse seizoensopening, voor hij een nieuwe uitdaging aangaat. “Tony zal zich dit jaar meer focussen op de kasseikoersen en laat Luik-Bastenaken-Luik aan zich voorbijgaan”, bevestigt Sergeant.

“Sean De Bie zal zich volgend jaar dan weer meer richten op de Ardennenklassiekers. Tiesj Benoot zal een vergelijkbaar programma rijden als dit jaar en krijgt daarbij Nikolas Maes aan zijn zijde. Moreno Hofland zal een mix rijden van Vlaamse koersen en een aantal wedstrijden waarin hij zijn snelle benen kan tonen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Vinyakke 20 december 2016 om 09:38

Ah, De Bie naar de ardennen, dat is nieuw! Lijkt me dat die jongen nog wat aan het zoeken is. Voorlopig nog nergens bij de uitblinkers maar kan zomaar eens het seizoen van de doorbraak worden voor hem. Voor het overige blijf ik Hofland een vreemde transfer vinden. Niet echt een opvolger voor Greipel of rittenkaper op een parallel lopend programma (zoals Boeckmans dat voor zijn val nog was). En als klassiekerrenner eerder een light-versie van Debusschere en Roelandts. Al mag hij mij graag het tegendeel bewijzen!

0
KnightBiker 20 december 2016 om 10:09

@vinakke
Precies, eigenlijk had hij prima bij sunweb giant gereden, daar hebben ze een tekort aan dat soort renners maar nog wel een resem aan sterke knechten uit het degenkolb/kittel tijdperk.

0
luckyloek 20 december 2016 om 10:11

Ik hoop van harte dat Hofland een groei gaat doormaken bij de Belgische Lotto. Ben altijd wel een beetje ‘fan’ geweest na zijn winst in Parijs-Nice. Helaas kwam het er afgelopen seizoen niet uit voor wat betreft overwinningen. Hij heeft vooral moeite met positionering. Zou mooi zijn als hij zich kan ontwikkelen als klassiek renner. Hij heeft er in ieder geval de bouw voor.

0
vlek 20 december 2016 om 10:16

Ik ben benieuwd naar zijn optreden in de klassiekers. De afgelopen jaren was hij daarin weinig overtuigend, maar die ene beklimming van de Kwaremont tijdens zijn sterke Kuurne blijft opgevend. Ik hoop verder dat ze Van der Sande eens uitproberen in het zwaardere Vlaamse werk. Hij was afgelopen jaar aanvallend ontzettend goed in de Ardennen, maar zijn kansen lopen daar sowieso stuk op de sterkte van het deelnemersveld en de zwaarte van het parcours. Ik weet niet hoe hij het op kasseien zou doen, maar de kans om daar wel tot de subtop door te dringen lijkt me een stuk groter.

0
Laatste man 20 december 2016 om 10:27

Ben benieuwd naar Hofland. Overigens gaat Wellens naar San Remo en Tirreno voor de eerste keer.

0
liske 20 december 2016 om 15:30

sunweb heeft al genoeg 2e hand sprinters. net als hofland….
niklas arndt wordt vooral 2e en 3e..
max walscheid kan misschien echt doorbreken dit jaar
waytens en bauhaus zijn nog geen echte sprinters, al kunnen ze best rap zijn. matthews is ook snel in de heuvels en klassiekers. teunisse en krag andersen zijn sterk, maar (nog) geen winnaars in sprints.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone