Hoelgaard houdt geen breuken over aan zware val in Tour Down Under
dinsdag 16 januari 2018 om 14:47

Hoelgaard houdt geen breuken over aan zware val in Tour Down Under

Voor Daniel Hoelgaard zit de Tour Down Under er na één etappe alweer op. De 24-jarige renner van FDJ kwam vannacht zwaar ten val in de openingsetappe naar Lyndoch. De Noor had onder meer last van zijn sleutelbeen en schouder, maar uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat hij geen breuken heeft opgelopen.

De sprintaantrekker kwam ten val op driehonderd meter van de finish, toen hij op hoge snelheid de laatste bocht miste. Ploegleider Jussi Veikanen geeft op de website van de ploeg meer tekst en uitleg. “Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat hij geen breuken heeft opgelopen. Toch was het een enorme klap, gezien het feit dat zijn helm in tweeën was gespleten.”

Hoelgaard werd uiteindelijk – ondanks het feit dat hij per direct werd afgevoerd en niet op eigen kracht de finishlijn wist te overschrijden – als 131e geclassificeerd in de daguitslag. Toch zal hij morgen niet meer van start gaan. “Daniel zal nog een nacht ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven, vooral om zijn rug in de gaten te houden. Als alles goed verloopt, zal hij morgen weer kunnen terugkeren naar het hotel.”

https://twitter.com/EquipeFDJ/status/953230524302184448

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2018 14:52
Hoezo werd hij wel geklasseerd? Hoe werkt die regel?
16 januari 2018 15:09
Als je valt in de laatste drie kilometer maakt het niet uit op welke manier je over de finish komt, je wordt altijd in de uitslag gezet.
16 januari 2018 15:41
Dus als de ambulance niet over de streep rijdt, maar een andere weg volgt word je niet geklasseerd?
16 januari 2018 15:49
Het zit de Noren niet mee; eerst Halvorsen en nu Hoelgaard.
Maar goed dat hij zijn helm op had, want als dat ding al in tweeën splijt, wil ik niet weten wat er met zijn schedel was gebeurt als hij geen helm op had.
16 januari 2018 15:51
Voila daar is de eerste 'blij voor de fans duimpje-omhoog' - ziekenhuisfoto van het jaar al.

Reacties zijn gesloten.