Hoeks en Krijnsen (WPGA) rijden de komende twee maanden bij Zappi Racing

Hoeks en Krijnsen (WPGA) rijden de komende twee maanden bij Zappi Racing

Jelte Krijnsen - foto: Julia Zwaam

donderdag 6 mei 2021 om 08:32

Daan Hoeks (21) en Jelte Krijnsen (19) maken de komende twee maanden tijdelijk de overstap van Wielerploeg Groot-Amsterdam naar Zappi Racing. “Zij zochten nog twee klimmers en/of ronderenners voor hun Italiaanse programma, we raakten daarna aan de praat en de rest was zo rond”, legt teammanager Arthur van Dam uit aan WielerFlits.

Hoeks werkte zijn eerste koers in het oranje tenue van Zappi al af. Afgelopen weekend werd hij achtste in Circuito di Orsago, een nationale koers in Italië. Krijnsen – die onlangs een trainingsstage in Spanje afwerkte – maakt deze week de reis naar Italië, waar de service course van de Britse formatie zich bevindt. “Voor die mannen is het natuurlijk heerlijk om nu wel gewoon te kunnen koersen. In Italië zijn er nu zo’n vier of vijf nationale koersen per weekend. Een betere voorbereiding op een eventuele deelname aan de Giro d’Italia U23 kunnen ze niet krijgen”, vindt Van Dam.

Het Britse beloftenteam heeft namelijk startrecht in de Baby Giro. “Daan en Jelte hebben straks meer koersdagen in de benen dan bijvoorbeeld de jongens van SEG Racing Academy”, gaat hij verder. “Ze gaan allebei lang mee in de bergen. Daan reed in de Italiaanse koersen sowieso al een paar sterke uitslagen. Ik vind het overigens zonde dat de Nederlandse Continental-teams niet meer kijken naar de prestaties in Italië. Ieder weekend is het daar koers op WK U23-niveau. Ik ben blij voor Daan en Jelte dat ze koersen kunnen rijden, gezien de vele afgelaste wedstrijden in Nederland en België.”

Half juni keren beide Nederlanders terug in de selectie van WPGA. In het shirt van het Noord-Hollandse clubteam zullen ze het NK voor beloften rijden in Drenthe. De Nederlandse kampioenschappen zijn dit jaar van 18 tot en met 20 juni. Locatie is net als vorig seizoen de VAM-berg.

Zappi als doorgeefluik
Zappi is een van de vooraanstaande Britse clubteams. Onder meer James Knox (Deceuninck-Quick-Step), Mark Donovan (Team DSM) en Charlie Quarterman (Trek-Segafredo) begonnen hun beloftenjaren bij deze amateurploeg. Vorig jaar verdiende de jonge Britse klimmer Mason Hollyman via deze club nog ei zo na een transfer naar de WorldTour. Uiteindelijk besloot Israel Start-Up Nation hem eerst nog verder te laten rijpen bij hun opleidingsploeg Israel Cycling Academy. Wie weet is hij later dit jaar wel goed genoeg voor de stap hogerop.

Dit artikel delen:

4 Reacties

thomasjaarsma 6 mei 2021 om 09:45

Wij hebben meer koersdagen dan de jongen van SEG: alsnog fietsen ze ze er allemaal uit

0
bilthoven 6 mei 2021 om 10:11

Ik ken beide jongens niet, maar één ding is zeker: ze komen bij een ongelooflijk sympathiek team terecht. Het zou zo maar kunnen dat ze na 2 maanden niet meer terug willen. Zappi Racing is dit seizoen duidelijk zwakker dan vorig jaar, ze zullen dus binnen de ploeg voldoende mogelijkheden krijgen om zich te profileren. De ploeg rijdt bijna uitsluitend in Italië, waar Flavio Zappi (een oud profrenner) uitstekende contacten heeft. Ben heel benieuwd naar de ervaringen van beide jongens de komende 2 maanden.

0
storm-biker 6 mei 2021 om 13:22

@thomasjaarsma : Ja en? Volgens mij zegt Van Dam daar verder ook niks over, hij verbaasd zich er alleen over dat Nederlandse Continental ploegen amper ingangen vinden om te koersen in het buitenland.
Nu denk ik dat dat als club misschien wel makkelijker is omdat Conti teams in principe niet aan buitenlandse wedstrijden mee mogen doen die niet op de UCI kalender staan, clubs wel. Jumbo-Visma u23 heeft dat laatst in Oostenrijk op één of andere manier wel kunnen doen overigens.

Hoeks en Krijnsen pakken wat ze pakken kunnen in deze tijd, doen ze goed. De enige consequentie is wel, dat als ze weer terug komen, ze niet meer voor WPGA mogen uitkomen in de Top- en Clubcompetitie omdat ze van club zijn gewisseld.

0
ddjong67 9 mei 2021 om 07:38

Leuk. Los van t fietsen is het leuke ervaring. Lekker op soort vakantie waar 99% van nederlanders op vakantie moeten naar drenthe of limburg of zeeland ;) En zowiezo is koersen in italie / frankrijk vele uitdagender (niveau en terrein). En lekker eten en lekker drinken en lekker weer!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone