Hodeg sluit Adriatica Ionica Race af met ritwinst, eindzege Padun

zondag 28 juli 2019 om 14:30
Hodeg sluit Adriatica Ionica Race af met ritwinst, eindzege Padun

foto: Cor Vos

De vierde en laatste etappe van de Adriatica Ionica Race (UCI 2.1) in Italië is gewonnen door Álvaro José Hodeg. De Colombiaanse sprinter van Deceuninck-Quick-Step was na 103 kilometer de snelste in Trieste. De leidende positie in het klassement van Mark Padun (Bahrain Merida) kwam niet meer in gevaar.

In het peloton had Deceuninck-Quick-Step de controle over een kopgroep van vier: Winner Anacona, Matteo Badilatti, Joel Nicolau en Thimo Willems. De sterrenformatie hield het verschil binnen de twee minuten. Zij kregen daarbij hulp van Bahrain Merida, dat de leiderstrui van Mark Padun wilde verdedigen.

Twintig kilometer voor de finish werden de laatste vluchters ingerekend. Badilatti en Willems spartelden nog het langst tegen, maar konden een algemene hergroepering niet voorkomen, waardoor een groot peloton in Trieste ging sprinten om de ritwinst. Daarin bleek Hodeg de snelste, voor Edward Theuns (Trek-Segafredo) en Sacha Modolo (EF Education First).

Mark Padun – foto: Cor Vos

Van de vier etappes in de rittenkoers heeft Deceuninck-Quick-Step er drie weten te winnen. Hodeg opende de koers, waarna Remco Evenepoel zaterdag solo won. De koninginnenrit werd dan gewonnen door de Oekraïner Mark Padun, die daar de basis legde voor de eindzege.

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos verrek 28 juli 2019 om 16:01

Nummer 52 voor QS?

appiett 28 juli 2019 om 17:10

Klopt Koos, vorig jaar was de 52e Classica San Sebastian. Ze lopen dus zelfs iets voor op het schema van vorig jaar. Ik ben geen fan van de heer Lefevere, maar knap is het. (Van hem/ zijn team)

Grobbel 28 juli 2019 om 16:51

Apart dat Evenepoel vandaag een vijfde plek in het eindklassement laat lopen. Daar heeft boenk vast een plausibele verklaring voor.

boomcie 28 juli 2019 om 17:43

Was op 3 na laatste, meest voor de hand liggende hypothese is alweer een val.

Hollow Knight 28 juli 2019 om 19:38

Hij trok de sprint aan voor Hodeg en liet lopen op 3 km van de finish. Een vijfde plek in het klassement interesseert hem niet echt. Hij is geen Kruijswijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair