Hivert wint op steile muur in eerste etappe Tour du Haut Var

zaterdag 17 februari 2018 om 17:42
Hivert wint op steile muur in eerste etappe Tour du Haut Var

foto: Sirotti

Jonathan Hivert heeft de eerste etappe in de Tour du Haut Var op zijn naam geschreven. Op de steile Mur de Fayence schoot de kleine Fransman zichzelf naar de overwinning en de leiderstrui, voor Alexis Vuillermoz en Samuel Dumoulin.

In de eerste rit van de Tour du Haut Var moesten de renners 170 kilometer afleggen naar het dorpje Fayence. Al vroeg kozen Paul Ourselin (Direct Energie), Franklin Six (WB-Aqua Protect-Veranclassic), Fernando Barcelo (Euskadi Basque Country-Murias) en Omer Goldshtein (Israel Cycling Academy) het hazenpad. De vier kregen een voorsprong van maximaal drie minuten, maar met nog vijftig kilometer te gaan, hing de voorsprong aan een zijden draadje en maakten diverse renners in het peloton, waaronder Hugo Houle en Rudy Molard, de oversteek.

Veel renners falen in poging, Hivert slaagt als enige
Eén voor een werden de renners ingerekend. Molard, Quentin Jauregui en Luca Raggio werden als laatste opgeveegd met nog twintig kilometer te gaan. Daarna volgden nog enkele aanvalspogingen, maar niemand slaagde in zijn onderneming, waardoor een compact peloton begon aan de slotklim. Alexis Vuillermoz en Samuel Dumoulin probeerden het in de slotkilometer, maar het was Jonathan Hivert die namens Direct Energie aan het langste eind trok.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Sephiroth 17 februari 2018 om 18:58

Kijk eens aan, hivert weet nog wat winnen is. Hopelijk blijft hij hier goed gedijen, want dat lukte niet in nl

assen 18 februari 2018 om 09:12

De Fransen snoepen weer een hoop puntjes in een regionaal koersje. ;-)

Headlines

Materiaalzone

Populair