Hirschi na thuiszege in GP Kanton Aargau: “Ging sprint liefst te vroeg aan”

vrijdag 10 juni 2022 om 18:28
Hirschi na thuiszege in GP Kanton Aargau: “Ging sprint liefst te vroeg aan”

foto: Cor Vos

Marc Hirschi is vlak voor de Ronde van Zwitserland prima in vorm. Dat bewees de 23-jarige Zwitser vrijdag door de GP Kanton Aargau op zijn naam te schrijven. “Het nieuwe parcours is veel zwaarder”, vertelde hij in het flashinterview kort na de finish.

“Het was echt heel moeilijk”, aldus Hirschi. “De finale was erg hectisch, want er reed iemand van AG2R Citroën (Clément Champoussin, red.) lange tijd op kop. Op de laatste klim ging het heel hard achter hem, maar ik kon op pure kracht erbij blijven. Daarna wist ik het gat te dichten met drie man die waren weggereden. Dat was heel erg zwaar.”

Hirschi sloot zes kilometer voor de finish aan bij Champoussin, Georg Zimmermann en Sylvain Moniquet. Daar kwamen ook Andreas Kron, Lorenzo Rota en Maximilian Schachmann nog bij. “Ik moest opletten dat Lotto Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert het overtal niet uitspeelden. Dat lukte gelukkig. De sprint liep daarna omhoog en er was lichte rugwind, dus ik ging die liever te vroeg dan te laat aan. Dat heeft gelukkig goed uitgepakt.”

Want Hirschi hield zijn inspanning vol en bleef Schachmann en Kron voor. En dus trekt de Zwitser met vertrouwen naar de Ronde van Zwitserland, die zondag start. “Dit geeft veel motivatie. Er zijn meerdere etappes zoals vandaag. Maar ik ga eerst van deze zege genieten en dan kijk ik wel verder”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jean Dumas 10 juni 2022 om 18:41

Mooie finale. Hirschi had hem bijna zitten met die demarrage van Schachmann, Zimmernann en die Lotto.

Dimitrofiets 10 juni 2022 om 20:20

Gaat ook wel een ritje meepakken in de tour denk

platteprijs 11 juni 2022 om 09:06

Wie wil nu de sprint ’te’ vroeg aangaan?! Niemand toch, zelfs Hirschi niet.

Wheely 11 juni 2022 om 11:02

Ik doe het soms om een ander de zege te gunnen. Moet je kunnen.

Deo 11 juni 2022 om 10:54

Als ie te vroeg of te laat was aangegaan had hij sowieso niet gewonnen

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone