Hilaire Van der Schueren emotioneel: “Dit doet mij deugd”

Hilaire Van der Schueren emotioneel: “Dit doet mij deugd”

foto: Marcel Koch, archief

zondag 17 april 2016 om 17:46

Voor de renners en de stafleden van Wanty-Groupe Gobert waren het emotionele weken. Ze verloren Antoine Demoitié na een ongeval in Gent-Wevelgem. Ploegmanager Hilaire Van der Schueren reageerde na de zege van Enrico Gasparotto ook emotioneel. “Na alles wat we hebben meegemaakt, is dit iets wat we gehoopt hadden”, vertelt hij aan de NOS.

“We hebben gezegd: ‘Gaspa, jij moet klaar zijn voor Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, maar we hebben nooit gehoopt dat we zouden kunnen winnen”, aldus de Belgische manager van de ProContinentale formatie, die hiermee ook de eerste WorldTour-zege ooit boekt. “Het doet mij wel deugd dat ik hier weer kan winnen.”

“Demoitié kwam niet direct in mij op. Gisteren kwam de vrouw van Antoine langs om te vragen over het ongeval. En toen zaten ze weer allemaal te huilen in de bus”, beschrijft Van der Schueren. “Maar goed, ik heb ze terug kunnen opladen en gezegd: ‘We gaan een perfect plan maken.’ En het is perfect geweest. Voila, een kleine ploeg die ook de Amstel Gold Race kan winnen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romāns Vainšteins 17 april 2016 om 17:50

En van harte gefeliciteerd ouwe ! Het is jou en je ploeg meer dan van harte gegund.
Het lukt hem altijd toch weer.

0
Sammysosa 17 april 2016 om 22:10

Wat is dit toch een mooi mens. Het is de ploeg van harte gegund!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone